Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Hummus s pečenými paprikami

Hummus je skvělé a velmi rychlé jídlo, které si můžete připravit jako svačinku, večeři anebo pohoštění pro hosty. Dá se připravit ve stovkách různých variacích a šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na jednu z nejlepších z nich – hummus s pečenými paprikami. Kromě kvalitního mixéru potřebujete už jen několik základních surovin a pár minut času. Na výsledku si můžete pochutnat například s indickým chlebem naanem, se zeleninou nakrájenou na hranolky anebo ho můžete použít jako přílohu k orientálním jídlům a salátům.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vařené cizrny + 30 ml nálevu
  • 4 polév. lž. sezamové pasty Tahini
  • 0,5 káv. lžič. římského kmínu
  • 2 polév. lž. olivového oleje
  • 1× citron (šťáva)
  • 200 g pečených paprik
  • 50 ml ledové vody
  • pepř
  • sůl
  • mixér
  • potravinová fólie

POSTUP

Papriky položíme vedle sebe na plech, každou pokapeme 2 lžícemi olivového oleje a pečeme v troubě předehřáté na 185 °C asi 25 minut. Po upečení dozlatova až dočerna vložíme ještě horké do misky, přikryjeme potravinovou fólií nebo vložíme do igelitového sáčku a necháme asi 5 minut spařit. Ještě teplé oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.

Cizrnu scedíme a spolu s 30 ml nálevu ji nandáme do mixéru. Přidáme sezamovou pastu, římský kmín, olej, citronovou šťávu, pečené papriky, ledovou vodu sůl a pepř. Rozmixujeme najemno a v případě potřeby dochutíme.

Podáváme posypané černým sezamem s nakrájenou zeleninou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU