Kuchyně
Indická, Řecká
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Hummus je skvělé a velmi rychlé jídlo, které si můžete připravit jako svačinku, večeři anebo pohoštění pro hosty. Dá se připravit ve stovkách různých variacích a šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na jednu z nejlepších z nich – hummus s pečenými paprikami. Kromě kvalitního mixéru potřebujete už jen několik základních surovin a pár minut času. Na výsledku si můžete pochutnat například s indickým chlebem naanem, se zeleninou nakrájenou na hranolky anebo ho můžete použít jako přílohu k orientálním jídlům a salátům.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 187 kJ / 1 239 kcal
Bílkoviny
49,30 g
Tuky
70,60 g
Vláknina
39,80 g
Sůl
0,24 g
Sacharidy
141,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Papriky položíme vedle sebe na plech, každou pokapeme 2 lžícemi olivového oleje a pečeme v troubě předehřáté na 185 °C asi 25 minut. Po upečení dozlatova až dočerna vložíme ještě horké do misky, přikryjeme potravinovou fólií nebo vložíme do igelitového sáčku a necháme asi 5 minut spařit. Ještě teplé oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
02.Cizrnu scedíme a spolu s 30 ml nálevu ji nandáme do mixéru. Přidáme sezamovou pastu, římský kmín, olej, citronovou šťávu, pečené papriky, ledovou vodu sůl a pepř. Rozmixujeme najemno a v případě potřeby dochutíme.
03.Podáváme posypané černým sezamem s nakrájenou zeleninou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT