Cibuli a řapíkatý celer nasekáme nadrobno. Orestujeme je v hrnci s olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a základ dále restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na proužky a přidáme k základu. Přihodíme bobkové listy, nové koření a nastrouhané stroužky česneku, promícháme a dále restujeme, dokud se maso mírně neopeče.
Orestované maso zalijeme vodou po povrch masa, promícháme, šťávu ochutnáme a podle potřeby ochutíme solí nebo pepřem. Zakryjeme poklicí a dusíme doměkka, přibližně hodinu.
Ke konci přihodíme nasekaný rozmarýn a dále dusíme. Přilijeme smetanu, stáhneme oheň, přidáme máslo a vaříme do zhoustnutí.
Brambory umyjeme a ve slupce nakrájíme na měsíčky. Přendáme do mísy, ochutíme olejem, solí, pepřem, promícháme a přendáme do zapékací mísy nebo na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut. Upečené brambory necháme ještě dojít ve vypnuté troubě.
Hovězí nudličky servírujeme s pečenými bramborami přelité česnekovo-smetanovou omáčkou. Na závěr posypeme nasekanou lahůdkovou cibulkou.