Kuchyně
Americká, Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Správná halloweenská párty si zaslouží i parádní a stylové občerstvení. Vyzkoušejte proto připravit ďáblova vejce podle receptu Romana Pauluse. Ten natočil návod na plněná vejce, která nejenom skvěle chutnají, ale také se svým vzhledem výborně hodí na strašidelný večírek. Trik spočívá ve správném popraskání skořápky vařených vajec a potravinářském barvivu. Kromě toho se naučíte také namixovat výbornou náplň ze žloutků, másla a trošky chilli koření. Pokud vám navíc nějaká po plnění zbude, můžete ji využít i jako pomazánku na jednohubky. Nakonec stačí vejce jen ozdobit bylinkami a zeleninou a přivítat první hosty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 178 kJ / 520 kcal
Bílkoviny
22,80 g
Tuky
45,50 g
Vláknina
0,90 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
3,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce uvaříme natvrdo a necháme lehce vychladnout ve studené vodě.
Jak správně uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Do větších misek naplníme různá potravinová barviva. Ke každému přidáme vodu a 1 lžíci octa.
03.Vařená vejce jemně poklepeme, aby popraskala skořápka, ale neloupeme. Popraskaná vejce vložíme do misek s vodou a barvivy, zcela je ponoříme do tekutiny a minimálně 3 hodiny (nejlépe přes noc) je necháme odležet.
04.Po této době je opláchneme a oloupeme. Na povrchu bílku se vytvoří nepravidelná barevná pavučina. Vejce na protilehlých koncích podle videa seřízneme, aby půlky dobře stály, a podélně rozřízneme.
Pokud vejce seříznete moc a vytvoříte díru, vyložte ji zevnitř uříznutým bílkem ještě před plněním.
05.Žloutky vyjmeme, vložíme do mísy se změklým máslem, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme chilli, mletou papriku a majonézu. Vyšleháme do pěny.
Pokud je konzistence moc hustá, přidejte více majonézy.
06.Směs přendáme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a naplníme důlky v obarvených bílcích. Dozdobíme nadrobno nakrájenými paprikami, pažitkou a lístky petržele.
Zapojte děti a na naplněných vajíčkách vytvořte ze zeleniny děsivé obličeje. Použijte klidně i oříšky, semínka nebo olivy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT