Krémové tagliatelle s pórkem, krevetami a konfitovaným česnekem

play Přehrát video recept
Krémové tagliatelle s pórkem, krevetami a konfitovaným česnekem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jednoduchá smetanová omáčka s krevetami dobře poslouží jako skvělý doplněk k těstovinám – ať už těm čerstvým, nebo sušeným. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na tagliatelle s krevetovou omáčku s bílým vínem a smetanou, kterou zvládnete připravit za pár minut. Do omáčky na těstoviny přijde kromě dalších surovin také například i konfitovaný česnek, kopr anebo najemno nakrájená kořenová zelenina.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 300 g krevety syrové celé 30/40
  • 70 g celer
  • 65 g mrkev
  • 65 g kořenová petržel
  • 100 g pórek (světlá část)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 100 ml bílé víno
  • 80 g konfitovaný česnek
  • 400 g čerstvé tagliatelle Italiamo
  • 250 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 %) Pilos
  • 1 × snítka čerstvý kopr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 911 kJ / 696 kcal

Bílkoviny

22,10 g

Tuky

36,10 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

66,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krevety očistíme a česnek předem konfitujeme. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny.

Jak očistit krevety nebo připravit domácí konfitovaný česnek zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

02.V pánvi s rozehřátým máslem opečeme krevety. Přidáme kořenovou zeleninu a pórek na nudličky, ochutíme solí, pepřem a chilli. Podlijeme bílým vínem, krátce provaříme a doplníme konfitovaným česnekem.

03.Čerstvé těstoviny vaříme asi 3 minuty v dobře osolené vodě.

Jak připravit domácí těstoviny zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Do pánve přilijeme smetanu a většinu natrhaného kopru (pár větviček necháme na ozdobu).

05.Téměř hotové tagliatelle přendáme z vroucí vody do pánve s omáčkou, promícháme a těstoviny dovaříme.

06.Podáváme v hlubokém talíři ozdobené zbylými větvičkami kopru.

Pro pohodlnější vaření připravujte každou porci v pánvi zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo