Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jednoduchá smetanová omáčka s krevetami dobře poslouží jako skvělý doplněk k těstovinám – ať už těm čerstvým, nebo sušeným. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na tagliatelle s krevetovou omáčku s bílým vínem a smetanou, kterou zvládnete připravit za pár minut. Do omáčky na těstoviny přijde kromě dalších surovin také například i konfitovaný česnek, kopr anebo najemno nakrájená kořenová zelenina.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 911 kJ / 696 kcal
Bílkoviny
22,10 g
Tuky
36,10 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
66,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krevety očistíme a česnek předem konfitujeme. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny.
Jak očistit krevety nebo připravit domácí konfitovaný česnek zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
02.V pánvi s rozehřátým máslem opečeme krevety. Přidáme kořenovou zeleninu a pórek na nudličky, ochutíme solí, pepřem a chilli. Podlijeme bílým vínem, krátce provaříme a doplníme konfitovaným česnekem.
03.Čerstvé těstoviny vaříme asi 3 minuty v dobře osolené vodě.
Jak připravit domácí těstoviny zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Do pánve přilijeme smetanu a většinu natrhaného kopru (pár větviček necháme na ozdobu).
05.Téměř hotové tagliatelle přendáme z vroucí vody do pánve s omáčkou, promícháme a těstoviny dovaříme.
06.Podáváme v hlubokém talíři ozdobené zbylými větvičkami kopru.
Pro pohodlnější vaření připravujte každou porci v pánvi zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT