Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Krémové tagliatelle s pórkem, krevetami a konfitovaným česnekem

Jednoduchá smetanová omáčka s krevetami dobře poslouží jako skvělý doplněk k těstovinám – ať už těm čerstvým, nebo sušeným. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na tagliatelle s krevetovou omáčku s bílým vínem a smetanou, kterou zvládnete připravit za pár minut. Do omáčky na těstoviny přijde kromě dalších surovin také například i konfitovaný česnek, kopr anebo najemno nakrájená kořenová zelenina.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 300 g krevety syrové celé 30/40
  • 70 g celer
  • 65 g mrkev
  • 65 g kořenová petržel
  • 100 g pórek (světlá část)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 100 ml bílé víno
  • 80 g konfitovaný česnek
  • 400 g čerstvé tagliatelle Italiamo
  • 250 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 %) Pilos
  • 1 × snítka čerstvý kopr

POSTUP

Krevety očistíme a česnek předem konfitujeme. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny.

Tip: Jak očistit krevety nebo připravit domácí konfitovaný česnek zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

V pánvi s rozehřátým máslem opečeme krevety. Přidáme kořenovou zeleninu a pórek na nudličky, ochutíme solí, pepřem a chilli. Podlijeme bílým vínem, krátce provaříme a doplníme konfitovaným česnekem.

Čerstvé těstoviny vaříme asi 3 minuty v dobře osolené vodě.

Tip: Jak připravit domácí těstoviny zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Do pánve přilijeme smetanu a většinu natrhaného kopru (pár větviček necháme na ozdobu).

Téměř hotové tagliatelle přendáme z vroucí vody do pánve s omáčkou, promícháme a těstoviny dovaříme.

Podáváme v hlubokém talíři ozdobené zbylými větvičkami kopru.

Tip: Pro pohodlnější vaření připravujte každou porci v pánvi zvlášť.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 719 kcal, 28 g bílkovin, 64 g sacharidů, 36 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.