Krevety očistíme a česnek předem konfitujeme. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny.
Tip: Jak očistit krevety nebo připravit domácí konfitovaný česnek zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
V pánvi s rozehřátým máslem opečeme krevety. Přidáme kořenovou zeleninu a pórek na nudličky, ochutíme solí, pepřem a chilli. Podlijeme bílým vínem, krátce provaříme a doplníme konfitovaným česnekem.
Čerstvé těstoviny vaříme asi 3 minuty v dobře osolené vodě.
Tip: Jak připravit domácí těstoviny zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do pánve přilijeme smetanu a většinu natrhaného kopru (pár větviček necháme na ozdobu).
Téměř hotové tagliatelle přendáme z vroucí vody do pánve s omáčkou, promícháme a těstoviny dovaříme.
Podáváme v hlubokém talíři ozdobené zbylými větvičkami kopru.
Tip: Pro pohodlnější vaření připravujte každou porci v pánvi zvlášť.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 719 kcal, 28 g bílkovin, 64 g sacharidů, 36 g tuků.