Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Strapačky jsou blízkým příbuzným slovenských halušek a také se podobně připravují! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přípravu strapačkového těsta (které můžete použít i coby haluškové těsto) a omáčky z krémového sýru Palouček, se kterou bramborové nočky podává. Před samotným servírováním doporučujeme strapačky s krémovou omáčkou ozdobit ještě najemno nadrobeným sýrem feta, pažitkou a ideálně i nakládanou zeleninou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 689 kJ / 882 kcal
Bílkoviny
37,20 g
Tuky
20,40 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
136,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vodu, ocet, cukr a sůl dobře promícháme, dokud se krystalky zcela nerozpustí. Mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a marinujeme ve sladko-kyselém nálevu.
Nakládanou mrkev můžeme připravit klidně 2–3 dny dopředu a uchovávat v uzavřené nádobě v lednici.
02.Obě mouky, sůl, vyklepnutá vejce, mléko a najemno nastrouhané syrové brambory zpracujeme v těsto, které necháme 15–20 minut odležet, aby se s ním lépe pracovalo.
03.Odleželé těsto protlačujeme sítem na halušky přímo do vroucí osolené vody a vaříme asi 2–3 minuty.
Během pasírování nočky v hrnci průběžně promícháváme, aby se neslepily.
04.Do hluboké pánve dáme uvařené vroucí strapačky s trochou vody z vaření, přidáme Palouček a necháme rozpustit. Dochutíme trochou soli a čerstvě namletým pepřem.
05.Strapačky podáváme do hlubokého talíře, dokončíme nadrobenou fetou a nakrájenou pažitkou. Navrch přidáme i předem naloženou sladko-kyselou mrkev.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT