Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Halušky s bryndzou a restovaným květákem

Šéfkuchař Roman Paulus si troufnul na tradiční slovenskou kuchyni a vy s jeho video receptem můžete také! Naučíte se připravovat klasické halušky s bryndzou s poměrně neobvyklým doplňkem v podobě restovaného květáku. Bramborové halušky připravíte od základu z nastrouhaných brambor a mouky. Tohle jednoduché těsto drží krásně pohromadě, ale nemusíte se bát přidat i vajíčko. Pak už stačí jen 3–4 minuty v horké vodě a můžete vegetariánské halušky promíchat s bryndzou a zakysanou smetanou. A že máte raději tradiční recept? V tom případě neváhejte a halušky zasypte restovanou slaninou namísto květáku.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 750 g brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 340 g polohrubé mouky Belbake
  • 300 g bryndzy Pilos
  • 250 g zakysané smetany Pilos
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 400 g květáku
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × lžíce smažené cibulky Kania
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • struhadlo
  • sítko na halušky
  • cedník

POSTUP

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme je a důkladně promícháme s moukou, aby vzniklo kompaktní těsto. S pomocí síta na halušky zavaříme ve vroucí osolené vodě. V hrnci průběžně mícháme a na mírném plameni vaříme 3–4 minuty. 

V míse promícháme rozdrobenou bryndzu se zakysanou smetanou, do kterých vložíme čerstvě uvařené a scezené halušky. Důkladně promícháme a lehce opepříme.

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, na kterém dozlatova orestujeme na menší růžičky nakrájený květák. Osolíme a ke konci i opepříme.

Do hlubokého talíře nandáme bryndzové halušky, přidáme opečený květák i s výpekem a dochutíme smaženou cibulkou a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.