Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu naplníme cibulí nakrájenou na měsíčky, ze všech stran dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Podlijeme pivem, přikryjeme pokličkou, aby zůstala šťavnatá, a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme pokličku a dopečeme. Po upečení odřízneme porce prsíček a stehýnek, která před podávání rozpečeme v troubě pod grilem dokřupava. Maso, které zůstalo na kostře, obereme a dáme stranou. Kostru nastříháme nůžkami na menší kousky.
Na kachním sádle, které získáme po upečení kachny, orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, přidáme nasekané kosti včetně cibule z upečené kachny a orestujeme. Zaprášíme moukou a podlijeme pivem. Asi šálek výpeku necháme na přípravu přílohy, zbylý vlijeme do hrnce s omáčkou a necháme provářet (v případě potřeby ještě podlijeme vodou). Po provaření scedíme a svaříme na potřebnou hustotu a chuť.
Hrubou mouku, vejce, špetku soli a rozmražený špenátový protlak smícháme v těsto, které skrz sítko na špecle protlačíme do vroucí osolené vody, vaříme 3 – 4 minuty a vyndáme do misky.
V rozehřáté pánvi s kachním sádlem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, přidáme kachní maso obrané z kostry a zelí, podlijeme kachním výpekem, přidáme špecle a zamícháme.
Cibuli nakrájíme na kroužky, obalíme ve směsi hladké mouky a mleté papriky a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Rozpečené kachní porce podáváme se špeclemi se zelím a ozdobíme vídeňskou cibulkou. Omáčku servírujeme v sosírku zvlášť.