Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce nebo pánve dáme trochu vody, přivedeme ji do varu a poté přidáme nakrájené syrové hřbetní sádlo na kostičky. Škvaříme při nízké teplotě minimálně hodinu. Hotové scedíme přes plátno a dáme stranou jak škvarky, tak sádlo.
Tip: Podrobné video na přípravu škvarků najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Nastrouhané syrové brambory, obě mouky, vejce, trochu soli a mléko zpracujeme v těsto, které necháme 15-20 minut odležet, aby se s ním lépe pracovalo.
Odleželé těsto protlačujeme sítem na halušky přímo do horké osolené vody a vaříme asi 2-3 minuty.
Ve wok pánvi rozehřejeme 4 lžíce vyškvařeného sádlo, na kterém orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky dosklovata. Přidáme scezené kysané zelí a trochu vody ze zelí či noků. Necháme krátce podusit, přidáme pepř, sůl a uvařené strapačky. Promícháme a dochutíme větší částí nasekané lahůdkové cibulky.
Servírujeme posypané zbylou lahůdkovou cibulkou a čerstvě vyškvařenými osolenými škvarky.