Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v lehce osolené vodě do měkka.
Tip: Na škubánky se nejvíce hodí moučné brambory, tedy varný typ C.
Poté scedíme 2/3 vody, zasypeme moukou, obráceným koncem vařečky několikrát propíchneme a necháme při mírném ohni zapařit asi 20 minut.
Následně brambory s moukou rozšťoucháme a vařečkou vymícháme do hladka.
Takto připravené škubánky tvarujeme lžící omaštěnou sádlem na talíř. Nakonec omastíme rozpuštěným sádlem, pocukrujeme a posypeme mletým mákem a případně i strouhaným tvarohem.
Tip: Škubánky zkuste posypat strouhaným perníkem a omastit rozpuštěným máslem.