Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Bramborové noky s bryndzou a šunkou

Oblíbené bramborové noky podává Roman Paulus s bryndzou a šunkou. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborové noky

  • 300 g brambor (nejlépe moučných)
  • sůl
  • 1× žloutek
  • 1× vejce
  • 100 g hrubé mouky Castello

Červená řepa

  • 200 g červené řepy
  • 1× malá cibule
  • rostlinný olej Promienna
  • 2 polév. lž. červeného vinného octa Acentino
  • černý pepř v mlýnku Kania

Noky s bryndzou a šunkou

  • 125 g bryndzy
  • 100 g delikatesní dušené šunky Dulano
  • svazek čerstvé pažitky

POSTUP

Bramborové noky

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a propasírujeme do misky. Osolíme podle chuti, přidáme žloutek a vejce, promícháme a přisypeme hrubou mouku podle potřeby. Zamícháme a vzniklé těsto zpracujeme ještě rukama na pomoučněném vále. Těsto je nutné zpracovávat rychle, aby příliš nezměklo. Rozdělíme na poloviny a vyválíme užší válečky. Ty nakrájíme na menší kousky, ze kterých vytvoříme kuličky o průměru asi 2 cm. Kuličku lehce přitlačíme na konec vidličky a tvarujeme noky. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 3 až 4 minuty a scedíme (trochu vody z noků dáme stranou na dokončení).

Tip: Jak zjistit, zda má těsto správnou konzistenci? Z kousku těsta vytvoříme kuličku, kterou vložíme do vroucí vody. Když se nerozpadne, těsto je připravené správně.

Červená řepa

Červenou řepu uvaříme v osolené vodě 30–40 minut doměkka. Vychladlou oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem. Přidáme nakrájenou řepu, přelijeme červeným vinným octem, osolíme, opepříme a necháme ocet zredukovat.

Noky s bryndzou a šunkou

Ve velké hluboké pánvi s trochou vody z noků (asi 2 lžíce) rozpustíme bryndzu a přidáme scezené noky. Když se noky s bryndzou spojí, přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Pokud omáčka příliš zhoustne, zředíme podle potřeby vodou z noků.

Servírování

Na hlubší talíř naservírujeme bramborové noky s bryndzou a šunkou. Doprostřed dáme červenou řepu a posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU