Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a propasírujeme do misky. Osolíme podle chuti, přidáme žloutek a vejce, promícháme a přisypeme hrubou mouku podle potřeby. Zamícháme a vzniklé těsto zpracujeme ještě rukama na pomoučněném vále. Těsto je nutné zpracovávat rychle, aby příliš nezměklo. Rozdělíme na poloviny a vyválíme užší válečky. Ty nakrájíme na menší kousky, ze kterých vytvoříme kuličky o průměru asi 2 cm. Kuličku lehce přitlačíme na konec vidličky a tvarujeme noky. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 3 až 4 minuty a scedíme (trochu vody z noků dáme stranou na dokončení).
Tip: Jak zjistit, zda má těsto správnou konzistenci? Z kousku těsta vytvoříme kuličku, kterou vložíme do vroucí vody. Když se nerozpadne, těsto je připravené správně.
Červenou řepu uvaříme v osolené vodě 30–40 minut doměkka. Vychladlou oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem. Přidáme nakrájenou řepu, přelijeme červeným vinným octem, osolíme, opepříme a necháme ocet zredukovat.
Ve velké hluboké pánvi s trochou vody z noků (asi 2 lžíce) rozpustíme bryndzu a přidáme scezené noky. Když se noky s bryndzou spojí, přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Pokud omáčka příliš zhoustne, zředíme podle potřeby vodou z noků.
Na hlubší talíř naservírujeme bramborové noky s bryndzou a šunkou. Doprostřed dáme červenou řepu a posypeme najemno nasekanou pažitkou.