Marcel Ihnačák
Doba přípravy20 min.

Bramborové noky se sušenými rajčaty a mascarpone

Na přípravu vydatného obědu vždycky maso nepotřebujete. Připravte si tentokrát bramborové noky se sušenými rajčaty a mascarpone podle kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g sušených rajčat v oleji Italiamo
  • 2 × lžíce velké mascarpone Italiamo
  • 500 g chlazených bramborových noků Italiamo
  • 4 × stroužky česneku
  • olivový olej Italiamo
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × citron
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • sítko
  • struhadlo
  • velká pánev

POSTUP

Ve vroucí osolené vodě krátce povaříme bramborové noky, dokud nevyplavou na hladinu, scedíme (trochu vody odložíme na omáčku).

Česnek a sušená rajčata nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a začneme restovat česnek. Po chvíli přidáme nakrájená sušená rajčata, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.Základ podlijeme asi 100 ml vody, ve které se vařily bramborové noky a povaříme, dokud se tekutina trochu zredukuje na hustší omáčku. Odstavíme z ohně, přidáme 2 velké lžíce mascarpone, najemno nastrouhanou citronovou kůru z opařeného citrónu a scezené bramborové noky. Podle potřeby můžeme omáčku zředit vodou, ve které jsme vařili noky. Promícháme, ochutíme šťávou z ½ citronu a na mírném ohni ještě krátce povaříme, aby se všechny chutě propojily. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku a promícháme.

Servírování

Bramborové noky se sušenými rajčaty a mascarpone podáváme teplé, ozdobené lístky čerstvé bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.