Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve vroucí osolené vodě krátce povaříme bramborové noky, dokud nevyplavou na hladinu, scedíme (trochu vody odložíme na omáčku).
Česnek a sušená rajčata nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a začneme restovat česnek. Po chvíli přidáme nakrájená sušená rajčata, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.Základ podlijeme asi 100 ml vody, ve které se vařily bramborové noky a povaříme, dokud se tekutina trochu zredukuje na hustší omáčku. Odstavíme z ohně, přidáme 2 velké lžíce mascarpone, najemno nastrouhanou citronovou kůru z opařeného citrónu a scezené bramborové noky. Podle potřeby můžeme omáčku zředit vodou, ve které jsme vařili noky. Promícháme, ochutíme šťávou z ½ citronu a na mírném ohni ještě krátce povaříme, aby se všechny chutě propojily. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku a promícháme.
Bramborové noky se sušenými rajčaty a mascarpone podáváme teplé, ozdobené lístky čerstvé bazalky.