
- Sypaný chlebíček
- Chlebíček se šunkovou pěnou
- Šunkový chlebíček
- Hermelínový chlebíček
- Kanapky se šunkou
- Kanapky s uzeným lososem
- Kanapky s tatarákem
- Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
- Bruschetta s tuňákovým tatarákem
- Bruschetta s lososovým tatarákem
- Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
- Jak využít baba ganoush?
- Sýrový chlebíček
- Chlebíčky s rybí pomazánkou
- Kanapky – mini quiche
Sháníte inspiraci na originální silvestrovské občerstvení? Právě jste ji našli! Šéfkuchař Roman Paulus připravil teplé jednohubky – kanapky v podobě mini quichů. Základ je stejný jako na velký francouzský quiche, jen pracujete s mnohem menšími košíčky. Kanapky můžete naplnit stejně jako Roman Paulus kozím sýrem a pórkem, nebo zkuste houby, brokolici, slaninu nebo kuřecí maso. Na ozdobu se pak hodí kousky uzeného lososa, sušená rajčata i parmská šunka. A jestli se všechny nesní ještě teplé (o čemž silně pochybujeme), nezoufejte – chutnají skvěle i za studena.
Recept na kanapky – mini quiche
Potřebujeme: alobal, formy na těsto, metlička
Suroviny:
Těsto:
- 500 g hladké mouky + na posypání válu
- 250 g másla
- 2 vejce „M“
- 50 ml vody
- 400 g suchých luštěnin
Nádivka:
- 5 vajec „M“
- sůl
- pepř
- 250 ml smetany (obsah tuku 33 %)
- 250 ml plnotučného mléka
- 1 plísňový kozí sýr
- 150 g pórku
- polosušená cherry rajčata
- lístky čerstvé rukoly
- uzený losos plátky
- čerstvý kopr
- parmská šunka plátky
Postup:
Těsto:
Těsto si připravíme podle receptu Kuchyně Lidlu zde.
Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, špetku soli a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Těsto vyválíme na válu posypaném moukou, vykrájíme kolečka a vložíme do pečicích forem potřených olejem. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj suchý hrách, těsto si tak při pečení zachová tvar. Pečeme asi 10–15 minut v předehřáté troubě na 180 °C, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem. Vytvoříme tak malé košíčky, které budeme dále plnit.
Nádivka:
Do mísy dáme vajíčka, sůl, pepř, smetanu, mléko a dobře rozmícháme.
Pórek nakrájíme na malé kostičky, zblanšírujeme ve slané vodě a necháme okapat.
Do předpečených košíčků dáme lžičku pórku (varianta se šunkou a varianta s lososem) nebo kozí sýr (vegetariánská varianta s rajčaty), zalijeme vaječnou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut.
Dozdobíme je následujícím způsobem:
Kanapka 1: náplň s pórkem ozdobíme plátkem uzeného lososa a čerstvým koprem
Kanapka 2: náplň s pórkem ozdobíme plátkem parmské šunky a lístkem rukoly
Vegetariánská kanapka: náplň s kozím sýrem ozdobíme polosušenými rajčaty a lístkem rukoly
Komentáře (0)
zobrazit vše