Milují vaše děti zmrzlinu? Pak budou jistě nadšené ze zmrzlinového dortu podle Mirky van Gils Slavíkové. Nejlepší způsob, jak začít letní prázdniny.
Milují vaše děti zmrzlinu? Pak budou jistě nadšené ze zmrzlinového dortu podle Mirky van Gils Slavíkové. Nejlepší způsob, jak začít letní prázdniny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do mísy robota vložíme vejce, cukr, citronovou kůru a zrníčka vanilky a vyšleháme pevnou pěnu. Přidáme prosátou mouku se solí a opatrně zamícháme. Dortový ráfek zabalíme do alobalu nebo pečicího papíru a vlijeme připravené těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
2. Po vychladnutí vyřízneme piškot z formy. Lžící vyřízneme střed korpusu, neprokrajujeme až dolů a dlabeme, až vznikne miska. Vydlabaný piškot nadrolíme.
3. Jahody očistíme, zbavíme stopky, rozpůlíme a vyložíme jimi vnitřní obvod korpusu.
4. Vydlabaný korpus s jahodami naplníme zmrzlinou. Jahodovou zmrzlinu nakrájíme na trojúhelníky a umístíme doprostřed korpusu. Do stran dáme na kusy nakrájenou čokoládovou zmrzlinu, navrch poskládáme vanilkovou, kterou uhladíme roztíracím nožem nebo lopatkou do polokoule.
Tip: Vanilkovou zmrzlinu mírně přitlačujte, aby zaplnila všechny mezery.
5. Celý dort obsypeme rozdrobeným korpusem a necháme řádně vytuhnout.
6. Před podáváním ozdobíme dort ušlehanou šlehačkou, kterou naneseme pomocí cukrářského sáčku s širší ozdobnou špičkou. Dozdobíme podélně rozpůlenými jahodami, jedlými květy a Duhovkami.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 397 kcal, 7 g bílkovin, 41 g sacharidů, 23 g tuků.