Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Zmrzlinový dort s jahodami

Milují vaše děti zmrzlinu? Pak budou jistě nadšené ze zmrzlinového dortu podle Mirky van Gils Slavíkové. Nejlepší způsob, jak začít letní prázdniny.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 5 × vejce „M“
  • 75 g cukr krupice Belbake
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × vanilkový lusk
  • 80 g hladká mouka Belbake
  • 1 g sůl Kania
  • 300 g jahody
  • 1 l zmrzlina Bon Gelati (jahodová, čokoládová, vanilková)
  • 300 g smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)
  • na ozdobu Duhovky Mister Choc
  • 50 g moučkový cukr Belbake
  • kuchyňský robot
  • stěrka
  • dortový ráfek 20 cm průměr
  • cukrářský sáček,
  • řezaná trubička,
  • struhadlo

POSTUP

1. Do mísy robota vložíme vejce, cukr, citronovou kůru a zrníčka vanilky a vyšleháme pevnou pěnu. Přidáme prosátou mouku se solí a opatrně zamícháme. Dortový ráfek zabalíme do alobalu nebo pečicího papíru a vlijeme připravené těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. 

2. Po vychladnutí vyřízneme piškot z formy. Lžící vyřízneme střed korpusu, neprokrajujeme až dolů a dlabeme, až vznikne miska. Vydlabaný piškot nadrolíme.

3. Jahody očistíme, zbavíme stopky, rozpůlíme a vyložíme jimi vnitřní obvod korpusu. 

4. Vydlabaný korpus s jahodami naplníme zmrzlinou. Jahodovou zmrzlinu nakrájíme na trojúhelníky a umístíme doprostřed korpusu. Do stran dáme na kusy nakrájenou čokoládovou zmrzlinu, navrch poskládáme vanilkovou, kterou uhladíme roztíracím nožem nebo lopatkou do polokoule. 

Tip: Vanilkovou zmrzlinu mírně přitlačujte, aby zaplnila všechny mezery.

5. Celý dort obsypeme rozdrobeným korpusem a necháme řádně vytuhnout.

6. Před podáváním ozdobíme dort ušlehanou šlehačkou, kterou naneseme pomocí cukrářského sáčku s širší ozdobnou špičkou. Dozdobíme podélně rozpůlenými jahodami, jedlými květy a Duhovkami.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 397 kcal, 7 g bílkovin, 41 g sacharidů, 23 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.