Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Veganské želé bonbony pro děti

Věděli jste, že želé bonbony si můžete snadno připravit i doma? Jde to velmi snadno a o to více vám budou chutnat! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na ovocné bonbony z agaru, které jsou díky tomu navíc veganské (ale pokud chcete, můžete použít i klasickou želatinu). Tím, že si bonbony připravíte sami, si můžete i jednoduše zvolit svou oblíbenou příchuť – kromě lesní směsi se na želatinové bonbony skvěle hodí i například jahody, maliny nebo třeba tropické mango.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g ovocné pyré (rozmixované ovoce)
  • 100 ml voda
  • 2 × lžíce krupicový cukr
  • 1 × citron (šťáva)
  • 3 g agar
  • rostlinný olej ve spreji

POSTUP

Ovocné pyré připravíme jednoduchým rozmixování ovoce. Pokud obsahuje semínka, tak ho přepasírujeme přes sítko, abychom získali jemnou hmotu.

Tip: Pyré můžete připravit i ze zmrzlého ovoce. V tom případě ho nejprve s trochou vody krátce svařte, aby změklo.

Do menšího hrnce nalijeme ovocné pyré a vodu. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou dle chuti. Přidáme agar a za stálého míchání mírně vaříme 3 minuty.

Silikonové formičky libovolného tvaru (poslouží i ty obyčejné na kostky ledu) nejprve zlehka vystříkneme olejem ve spreji a následně opatrně plníme.

Tip: Pro usnadnění můžete použít i větší injekční stříkačku (bez jehly), kterou se lépe trefíte do drobných tvarů.

Necháme zcela zatuhnout ideálně v lednici vyndáme z formiček a podáváme.

Tip: Oproti klasickým želé bonbonům je agar pevnější, snáz tuhne, ale je o něco křehčí a častěji se láme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 37 kcal, 0 g bílkovin, 7 g sacharidů, 0 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.