Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu vyšleháme žloutky s krystalovým a vanilinovým cukrem, olejem a mlékem. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem. Mezitím vyšleháme z bílků tuhý sníh. Do dobře promíchané směsi přidáme našlehané bílky a opatrně promícháme tak, aby sníh nespadl. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě na 150 °C. Vychladlý korpus přesuneme z formy na talíř. Navrch korpusu položíme dno menší dortové formy, než jsme použili při pečení, a obkrojíme nožem asi 1,5 cm hluboko. Naříznutý střed rozkrojíme na 4 části (taktéž do hloubky 1,5 cm), které vyjmeme a odložíme stranou na závěrečné dozdobení.
Do větší misky s horkou (ne vroucí) vodou nasypeme želatinu a metličkou dobře rozmícháme. Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. V menší misce smícháme bílý jogurt s moučkovým a vanilinovým cukrem. Do vlažné želatiny přimícháme nejprve jogurt s cukrem a poté vyšlehanou smetanu.
Do vydlabaného středu korpusu nalijeme naběračkou jogurtovo-smetanovou náplň kousek pod okraj. Dozdobíme ovocem (ananasem a malinami) a necháme v lednici ztuhnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Čokoládové tyčinky rozkrojíme na půl. Postupně natíráme čokoládu a nalepujeme jednotlivé tyčinky po celém obvodu dortu. Okolo jogurtovo-smetanové náplně nasypeme vydlabané těsto ze středu a dozdobíme želé žížalami.