Grilovací klobásky ze zabijačky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ať už jste na zabijačce, nebo jste si domů pořídili pěkný kus vepřového a nevíte, co s ním, připravte si výborné domácí grilovací klobásky. Šéfkuchař Roman Paulus ví, jak na to, a nezdráhá se to prozradit! Samotná příprava klobásek je snadná záležitost – kromě masa budete potřebovat hlavně jen něco, čím je okořeníte. Roman Paulus je dělá s pálivou paprikou a jarní cibulkou, ale při jejich přípravě využijete všechno, co máte rádi – koriandr, římský kmín, česnek nebo třeba i sušená rajčata. Klobásky samotné pak naplňte nejlépe do skopového střívka. Nakonec nezbývá nic jiného, než si na nich pochutnat.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na grilovací klobásky ze zabijačky

  • 2 kg nahrubo mleté vepřové plece
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml vody
  • mletá pálivá paprika
  • lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 320 kJ / 4 380 kcal

Bílkoviny

388,00 g

Tuky

312,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

3,25 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Syrové vepřové maso nameleme nahrubo. Přidáme sůl, pepř a 200 ml ledové vody.

Vody vždy přidáváme 10 % z váhy masa.

02.Vše zpracujeme do pojivé hmoty. Přidáme další koření a případnou vložku podle chuti (lahůdkovou cibulku, sýr, sušená rajčata, papriku, houby, ořechy, aj.). V našem případě dáme do poloviny hmoty pálivou mletou papriku a do druhé poloviny najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku a vytvoříme tak dva druhy klobás.

Abychom věděli, zdali máme maso dostatečně ochucené, uděláme malý karbanátek, který si na pánvi osmažíme (nebo na grilu/ohni opečeme) a ochutnáme.

03.Necháme alespoň hodinu odpočinout a plníme do připravených střev pomocí narážečky. Přetočíme na porce dle požadavku.

04.Před podáváním tepelně opracujeme. Můžeme grilovat, udit, smažit, opékat… Servírujeme ideálně s křupavým pečivem, křenem a kyselými okurkami.

Syrové klobásky uchovávejte v lednici a tepelně opracujte co možná nejdříve. Ideálně do druhého dne.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo