Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
18 320 kJ / 4 380 kcal
Bílkoviny
388,00 g
Tuky
312,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
3,25 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Syrové vepřové maso nameleme nahrubo. Přidáme sůl, pepř a 200 ml ledové vody.
Vody vždy přidáváme 10 % z váhy masa.
02.Vše zpracujeme do pojivé hmoty. Přidáme další koření a případnou vložku podle chuti (lahůdkovou cibulku, sýr, sušená rajčata, papriku, houby, ořechy, aj.). V našem případě dáme do poloviny hmoty pálivou mletou papriku a do druhé poloviny najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku a vytvoříme tak dva druhy klobás.
Abychom věděli, zdali máme maso dostatečně ochucené, uděláme malý karbanátek, který si na pánvi osmažíme (nebo na grilu/ohni opečeme) a ochutnáme.
03.Necháme alespoň hodinu odpočinout a plníme do připravených střev pomocí narážečky. Přetočíme na porce dle požadavku.
04.Před podáváním tepelně opracujeme. Můžeme grilovat, udit, smažit, opékat… Servírujeme ideálně s křupavým pečivem, křenem a kyselými okurkami.
Syrové klobásky uchovávejte v lednici a tepelně opracujte co možná nejdříve. Ideálně do druhého dne.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT