Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ať už jste na zabijačce, nebo jste si domů pořídili pěkný kus vepřového a nevíte, co s ním, připravte si výborné domácí grilovací klobásky. Šéfkuchař Roman Paulus ví, jak na to, a nezdráhá se to prozradit! Samotná příprava klobásek je snadná záležitost – kromě masa budete potřebovat hlavně jen něco, čím je okořeníte. Roman Paulus je dělá s pálivou paprikou a jarní cibulkou, ale při jejich přípravě využijete všechno, co máte rádi – koriandr, římský kmín, česnek nebo třeba i sušená rajčata. Klobásky samotné pak naplňte nejlépe do skopového střívka. Nakonec nezbývá nic jiného, než si na nich pochutnat.

Recept na grilovací klobásky ze zabijačky

Potřebujeme: vypraná skopová střeva, mlýnek, narážečka

Suroviny:

  • 2 kg nahrubo mleté vepřové plece
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml vody
  • mletá pálivá paprika
  • lahůdková cibulka

Postup:

Syrové vepřové maso nameleme nahrubo. Přidáme sůl, pepř a 200 ml ledové vody.

Tip: Vody vždy přidáváme 10 % z váhy masa.

Vše zpracujeme do pojivé hmoty. Přidáme další koření a případnou vložku podle chuti (lahůdkovou cibulku, sýr, sušená rajčata, papriku, houby, ořechy, aj.). V našem případě dáme do poloviny hmoty pálivou mletou papriku a do druhé poloviny najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku a vytvoříme tak dva druhy klobás.

Tip: Abychom věděli, zdali máme maso dostatečně ochucené, uděláme malý karbanátek, který si na pánvi osmažíme (nebo na grilu/ohni opečeme) a ochutnáme.

Necháme alespoň hodinu odpočinout a plníme do připravených střev pomocí narážečky. Přetočíme na porce dle požadavku.

Před podáváním tepelně opracujeme. Můžeme grilovat, udit, smažit, opékat… Servírujeme ideálně s křupavým pečivem, křenem a kyselými okurkami.

Tip: Syrové klobásky uchovávejte v lednici a tepelně opracujte co možná nejdříve. Ideálně do druhého dne.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.