A teď už můžete jen přemýšlet o tom, co dobrého si ugrilujete. Vybrali jsme pro vás 10 nejlepších receptů na grilování, tak s chutí do toho:
Na gril dejte klidně i tak jemné maso, jakými jsou kuřecí prsa. Je však dobré je předtím namarinovat, aby i po grilování zůstala šťavnatá. Můžete zvolit marinádu na bázi oleje, my však doporučujeme jogurtovou marinádu, čímž budou prsa křehká a šťavnatá. Jaké přidáte bylinky, záleží jen na vás.
Je všeobecně známo, že krkovice je nejvhodnější maso ke grilování. Díky tomu, že se jedná o tučnější a prorostlejší kus masa, se hned tak nevysuší. I přesto vám však doporučuje namarinovat ji. K vepřové masu chuťově ladí švestky, proto jsme připravili marinádu ze švestkových povidel. Maso by mělo ležet v marinádě 3 hodiny, nejlépe však přes noc, proto si ho můžete připravit dopředu a pak už jen snadno grilovat.
Špízy jsou velmi efektní záležitost, takže jestli se chcete jako kuchař vytáhnout, volte špízy. Navíc můžete připravit každému originální špíz, podle toho, co má rád. Ty naše jsou velmi pestré, použili jsme vepřové maso, klobásku, žampiony i zeleninu.
A nemůžeme opomenout ani ryby. Na gril se hodí jak kousky ryb, tak ryby v celku. Ať už zvolíte to či ono, vždy je dobré zabalit rybu do alobalu. Na grilu můžete připravit i přílohu – přihodíte pár brambor, lilek, ze kterého připravíte úchvatný salát, a máte hotový celý pokrm.
Kromě masa se na gril hodí samozřejmě i uzeniny. V našem najdete nepřeberné množství klobásek, stačí si jen vybrat podle své chuti. Všechny chutnají báječně sami o sobě, ale my je před grilováním ještě naplníme sýrem, obalíme ve slanině a to je potom panečku dobrota.
V té záplavě různých mas a uzenin by neměl chybět ani sýr. Camembert na grilu je prostě klasika, která nemůže chybět. A hlavně si na ní každý pochutná. I sýr je dobré před grilováním namarinovat, aby se chutě mohly rozležet. K sýru servírujte brusinky, které se s jeh chutí dokonale snoubí.
Po všech masíčkách, klobáskách, sýrech, které jsou samozřejmě neodolatelné, přijde vhod něco lehčího. Na gril můžete hodit i zeleninu, prakticky jakýkoli druh, ale jistě se shodneme na tom, že nejlepší jsou asi papriky, cukety, lilky nebo rajčata. Podávejte s bílou bagetkou.
Špízy můžete připravit nejen z masa, ale také ze zeleniny. Naše zeleninové špízy jsou navíc pestré a lahodí také oku. Ještě před grilováním je potřeba špízy namarinovat, aby zelenina dostala ten správný šmak.
Ani na grilovačce nesmí chybět dezert. Ale proč nepřipravit stylový dezert přímo z grilu? Třeba ananas obalený v třtinovém cukru. Je to stará známá klasika, která se ale nikdy neokouká. Doplňte ho s kopečkem vanilkové zmrzliny a máte vynikající lehký dezert.
Pokud vás baví špízy, připravte jako závěrečný chod ovocné špízy. Ovoce jednoduše napíchejte na špejle, použijte spíše tvrdší druhy a grilujte. Poté pokapejte marinádou, obalte v oříšcích a stylový dezert je na světě.
Tak ukliďte pánve, vytáhněte grily a užívejte si teplého počasí, co to dá!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.
Halloween je především americký svátek, ale zabydluje se i v Evropě. Máme pro vás zábavný způsob, jak si s dětmi užít Halloween tak trochu po česku.