10 nejlepších receptů na grilovačku
Doba čtení 4 minut

10 nejlepších receptů na grilovačku

Sluníčko svítí, venku je teplo, tak proč se zavírat do kuchyně. Díky vynálezu grilu můžeme snadno a pohodlně vařit i pod širým nebem a ještě si u toho užít spoustu zábavy.

Nejprve je potřeba připravit gril, briketky nebo uhlí atd. Na našich stránkách věnovaných grilování najdete spoustu užitečných rad, co všechno musíte udělat, než začnete grilovat. Mrkněte zde.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

A teď už můžete jen přemýšlet o tom, co dobrého si ugrilujete. Vybrali jsme pro vás 10 nejlepších receptů na grilování, tak s chutí do toho:

  1. Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Na gril dejte klidně i tak jemné maso, jakými jsou kuřecí prsa. Je však dobré je předtím namarinovat, aby i po grilování zůstala šťavnatá. Můžete zvolit marinádu na bázi oleje, my však doporučujeme jogurtovou marinádu, čímž budou prsa křehká a šťavnatá. Jaké přidáte bylinky, záleží jen na vás.

  1. Česnekovo – švestková krkovice z grilu

Je všeobecně známo, že krkovice je nejvhodnější maso ke grilování. Díky tomu, že se jedná o tučnější a prorostlejší kus masa, se hned tak nevysuší. I přesto vám však doporučuje namarinovat ji. K vepřové masu chuťově ladí švestky, proto jsme připravili marinádu ze švestkových povidel. Maso by mělo ležet v marinádě 3 hodiny, nejlépe však přes noc, proto si ho můžete připravit dopředu a pak už jen snadno grilovat.

  1. Grilovaný špíz z vepřové krkovice a klobásy se zeleninou

Špízy jsou velmi efektní záležitost, takže jestli se chcete jako kuchař vytáhnout, volte špízy. Navíc můžete připravit každému originální špíz, podle toho, co má rád. Ty naše jsou velmi pestré, použili jsme vepřové maso, klobásku, žampiony i zeleninu.

  1. Grilovaný pražman zlatý se salátem z grilovaného lilku

A nemůžeme opomenout ani ryby. Na gril se hodí jak kousky ryb, tak ryby v celku. Ať už zvolíte to či ono, vždy je dobré zabalit rybu do alobalu. Na grilu můžete připravit i přílohu – přihodíte pár brambor, lilek, ze kterého připravíte úchvatný salát, a máte hotový celý pokrm.

  1. Klobásky

Kromě masa se na gril hodí samozřejmě i uzeniny. V našem najdete nepřeberné množství klobásek, stačí si jen vybrat podle své chuti. Všechny chutnají báječně sami o sobě, ale my je před grilováním ještě naplníme sýrem, obalíme ve slanině a to je potom panečku dobrota.

  1. Camembert z grilu

V té záplavě různých mas a uzenin by neměl chybět ani sýr. Camembert na grilu je prostě klasika, která nemůže chybět. A hlavně si na ní každý pochutná. I sýr je dobré před grilováním namarinovat, aby se chutě mohly rozležet. K sýru servírujte brusinky, které se s jeh chutí dokonale snoubí.

  1. Grilovaná zelenina

Po všech masíčkách, klobáskách, sýrech, které jsou samozřejmě neodolatelné, přijde vhod něco lehčího. Na gril můžete hodit i zeleninu, prakticky jakýkoli druh, ale jistě se shodneme na tom, že nejlepší jsou asi papriky, cukety, lilky nebo rajčata. Podávejte s bílou bagetkou.

  1. Marinované zeleninové špízy

Špízy můžete připravit nejen z masa, ale také ze zeleniny. Naše zeleninové špízy jsou navíc pestré a lahodí také oku. Ještě před grilováním je potřeba špízy namarinovat, aby zelenina dostala ten správný šmak.

  1. Grilovaný ananas v třtinovém cukru

Ani na grilovačce nesmí chybět dezert. Ale proč nepřipravit stylový dezert přímo z grilu? Třeba ananas obalený v třtinovém cukru. Je to stará známá klasika, která se ale nikdy neokouká. Doplňte ho s kopečkem vanilkové zmrzliny a máte vynikající lehký dezert.

  1. Ovocné špízy s vlašskými ořechy

Pokud vás baví špízy, připravte jako závěrečný chod ovocné špízy. Ovoce jednoduše napíchejte na špejle, použijte spíše tvrdší druhy a grilujte. Poté pokapejte marinádou, obalte v oříšcích a stylový dezert je na světě.

Tak ukliďte pánve, vytáhněte grily a užívejte si teplého počasí, co to dá!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU