Česnekovo - švestková krkovice z grilu

Česnekovo - švestková krkovice z grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Báječná česnekovo-švestková krkovice z grilu v nás probudí tu pravou letní grilovací náladu. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Grilování

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marináda

  • 500 g vepřová krkovice bez kosti Čerstvá porce
  • 60 ml extra panenský olivový olej
  • 4 stroužky česnek
  • 3 × lžíce med Maribel
  • 2 × lžíce balsamico Italiamo
  • 5 × lžíce švestková povidla Náš kraj
  • 1 × citron (kůra)
  • černý pepř mletý Kania
  • sůl Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 277 kJ / 544 kcal

Bílkoviny

25,60 g

Tuky

36,30 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

0,14 g

Sacharidy

30,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Smícháním olivového oleje, drceného česneku, medu, octa, povidel a nastrouhané citronové kůry připravíme marinádu, osolíme a opepříme podle chuti.

02.Krkovici nakrájíme na asi 3 cm plátky, které vložíme do marinády a marinujeme alespoň 2-3 hodiny, nejlépe celou noc. 

03.Krkovici vyjmeme z marinády, necháme odkapat a klademe na rozehřátý grl. Grilujeme z obou stran, občas potíráme marinádou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo