Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Grilovaná krkovice s kozím sýrem a rajčatovým salátem

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovanou krkovici s kozím sýrem a rajčatovým salátem. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná krkovice

  • 1 kg vepřové krkovice v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 3 × stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g kozího sýra Chene d´Argent
  • 100 ml vlažné vody

Rajčatový salát

  • 1 × hrst mandlí Alesto
  • 2 × červené cibule
  • 600 g cherry rajčata (mix červených a žlutých)
  • 50 g zelených oliv bez pecky Baresa
  • 50 g černých oliv bez pecky Baresa
  • 2 × hrst mladého špenátu
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)
  • potravinová fólie
  • alobal
  • grilovací pánev
  • palička na maso

POSTUP

Grilovaná krkovička:

Očištěnou krkovici nakrájíme na plátky, přikryjeme potravinovou fólií a zlehka naklepeme. Blány překrojíme, aby se maso během restování nestahovalo. Ochutíme solí, pepřem, najemno nasekaným rozmarýnem a česnekem nakrájeným na plátky. Pokapeme olivovým olejem a rukama vmasírujeme do masa. Maso zprudka orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran do zlatohněda. Těsně před dokončením položíme na maso kozí sýr a podlijeme trochou vody. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme alespoň 3 minuty odpočnout.

Rajčatový salát:

V rozpálené pánvi orestujeme nasucho mandle. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a přendáme do mísy. Osolíme a opepříme. Přidáme cherry rajčata nakrájená na půlky nebo na čtvrtky, olivy a špenát na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Přidáme orestované nasekané mandle a zlehka promícháme.

Servírování:

Na talíř naservírujeme porci krkovice, kterou přelejeme výpekem. Podáváme s rajčatovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.