Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěnou krkovici nakrájíme na plátky, přikryjeme potravinovou fólií a zlehka naklepeme. Blány překrojíme, aby se maso během restování nestahovalo. Ochutíme solí, pepřem, najemno nasekaným rozmarýnem a česnekem nakrájeným na plátky. Pokapeme olivovým olejem a rukama vmasírujeme do masa. Maso zprudka orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran do zlatohněda. Těsně před dokončením položíme na maso kozí sýr a podlijeme trochou vody. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme alespoň 3 minuty odpočnout.
V rozpálené pánvi orestujeme nasucho mandle. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a přendáme do mísy. Osolíme a opepříme. Přidáme cherry rajčata nakrájená na půlky nebo na čtvrtky, olivy a špenát na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Přidáme orestované nasekané mandle a zlehka promícháme.
Na talíř naservírujeme porci krkovice, kterou přelejeme výpekem. Podáváme s rajčatovým salátem.