Opravdové šampaňské pochází z regionu, který se jmenuje Champagne. Jedná se o nejsevernější francouzskou vinařskou oblast.
Tajemství šampaňského tkví v jeho druhotné fermentaci v láhvi. Právě během tohoto procesu vzniká oxid uhličitý, jehož tlak se v šampaňském pohybuje od 5 do 6 atmosfér. Teplota, ve které bychom měli šampaňské podávat, je asi 8 až 10°C. Šampaňské naléváme do vysokých skleniček na sekt, které umožňují nejdéle zachovat jeho chuťové vlastnosti.
Výběr jídla k šampaňskému tvoří zvláštní kapitolu. Šampaňské skvěle chutná jak k předkrmům, tak i k hlavním chodům a samozřejmě k sýrům.
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…