Opravdové šampaňské pochází z regionu, který se jmenuje Champagne. Jedná se o nejsevernější francouzskou vinařskou oblast.
Tajemství šampaňského tkví v jeho druhotné fermentaci v láhvi. Právě během tohoto procesu vzniká oxid uhličitý, jehož tlak se v šampaňském pohybuje od 5 do 6 atmosfér. Teplota, ve které bychom měli šampaňské podávat, je asi 8 až 10°C. Šampaňské naléváme do vysokých skleniček na sekt, které umožňují nejdéle zachovat jeho chuťové vlastnosti.
Výběr jídla k šampaňskému tvoří zvláštní kapitolu. Šampaňské skvěle chutná jak k předkrmům, tak i k hlavním chodům a samozřejmě k sýrům.
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Tzaziki, řecky τζατζίκι, je salát z jogurtu, okurky a dalších surovin typický právě pro Řecko. Také se vám vždycky, když si tzaziki připravíte,…
V létě si do sytosti užíváme různých druhů ovoce a zeleniny. V zimních měsících jsou však už veškeré zásoby tuzemského ovoce tatam, a proto častěji…