Opravdové šampaňské

Opravdové šampaňské

Opravdové šampaňské pochází z regionu, který se jmenuje Champagne. Jedná se o nejsevernější francouzskou vinařskou oblast.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Opravdové šampaňské pochází z regionu, který se jmenuje Champagne. Jedná se o nejsevernější francouzskou vinařskou oblast.

Tajemství šampaňského tkví v jeho druhotné fermentaci v láhvi. Právě během tohoto procesu vzniká oxid uhličitý, jehož tlak se v šampaňském pohybuje od 5 do 6 atmosfér. Teplota, ve které bychom měli šampaňské podávat, je asi 8 až 10°C. Šampaňské naléváme do vysokých skleniček na sekt, které umožňují nejdéle zachovat jeho chuťové vlastnosti.

Výběr jídla k šampaňskému tvoří zvláštní kapitolu. Šampaňské skvěle chutná jak k předkrmům, tak i k hlavním chodům a samozřejmě k sýrům.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU