Kuchyně
Italská
Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Zelená síla na talíři! Tohle krémové rizoto podle receptu Marcela Ihnačáka se špenátem, hráškem a bylinkami je dokonalá večeře, kterou budete milovat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 872 kJ / 925 kcal
Bílkoviny
26,30 g
Tuky
20,40 g
Vláknina
11,50 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
153,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřátého hrnce s olivovým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme dosklovata.
02.Přidáme rýži, osolíme, opepříme a restujeme dále. Podlijeme vínem, promícháme a vaříme, až se z vína odpaří alkohol.
03.Poté postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme asi 15 minut, až rýže změkne.
04.Přidáme nadrobno nasekaný tymián a promícháme. V misce smícháme listovou petržel a pažitku.
05.Před dokončením přidáme hrášek, osolíme, opepříme, přidáme špenát, dle potřeby ještě vývar, odstraníme bobkový list, přidáme připravené bylinky, máslo, nastrouhaný sýr, stáhneme z ohně a vše spolu promícháme.
06.Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným parmezánem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT