Špenátové rizoto s bylinkami a hráškem

play Přehrát video recept
Špenátové rizoto s bylinkami a hráškem
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

3 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zelená síla na talíři! Tohle krémové rizoto podle receptu Marcela Ihnačáka se špenátem, hráškem a bylinkami je dokonalá večeře, kterou budete milovat.

Tagy

Vegetarián

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 3 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 1 × bobkový list Kania
  • 500 g rýže Arborio Italiamo
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1000 ml zeleninový vývar
  • 1 × hrst čerstvý tymián
  • 1 × hrst listová petržel
  • 1 × hrst čerstvá pažitka
  • 250 g mražený hrášek Freshona
  • 250 g listový špenát
  • 50 g máslo Pilos
  • 50 g sýr grana padano / parmezán Milbona + na posypání
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 872 kJ / 925 kcal

Bílkoviny

26,30 g

Tuky

20,40 g

Vláknina

11,50 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

153,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozehřátého hrnce s olivovým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme dosklovata.

02.Přidáme rýži, osolíme, opepříme a restujeme dále. Podlijeme vínem, promícháme a vaříme, až se z vína odpaří alkohol.

03.Poté postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme asi 15 minut, až rýže změkne.

04.Přidáme nadrobno nasekaný tymián a promícháme. V misce smícháme listovou petržel a pažitku.

05.Před dokončením přidáme hrášek, osolíme, opepříme, přidáme špenát, dle potřeby ještě vývar, odstraníme bobkový list, přidáme připravené bylinky, máslo, nastrouhaný sýr, stáhneme z ohně a vše spolu promícháme.

06.Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným parmezánem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo