Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Do rozehřátého hrnce přidáme olivový olej a cibuli necháme zesklovatět. Maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme k cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Podlijeme červeným vínem a počkáme, až se z vína vypaří alkohol. Přisypeme neomytou rýži a důkladně promícháme. Přidáme krájená rajčata z konzervy a zalijeme horkým vývarem tak, aby byla celá směs zalitá. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a pravidelně podléváme horkým vývarem tak, aby byla rýže vždy zalitá. Asi po 10 minutách přidáme na malé kousky nakrájenou hlívu a dále vaříme za občasného podlévání horkým vývarem tak, aby vzniklo krémové rizoto. Podle potřeby osolíme a opepříme. Když rýže změkne, přidáme 2 lžíce másla, šťávu z poloviny citrónu, 50 g nahrubo nastrouhaného sýru Grana Padano a hrst nadrobno nasekané čerstvé petrželky. Stáhneme z ohně, důkladně promícháme, aby se máslo rozpustilo a ještě chvíli necháme dojít.
Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Před podáním pokapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným sýrem Grana Padano.