Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte vegetariánský pokrm Marcela Ihnačáka – rizoto s červenou řepou a mozzarelou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 587 kJ / 618 kcal
Bílkoviny
25,30 g
Tuky
32,00 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
55,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nadrobno nakrájený řapíkatý celer a cibuli podusíme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Jakmile zelenina trochu změkne, vmícháme rýži na rizoto, podlijeme bílým vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Do rizota postupně po naberačkách přiléváme teplý vývar, aby byla rýže vždy jen trochu zalitá a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli vmícháme očištěnou a nastrouhanou červenou řepu. Asi po 20 minutách (když je rýže uvařená) přidáme máslo, nastrouhaný parmezán a zakápneme citronovou šťávou, zlehka promícháme, zakryjeme a necháme několik minut odpočívat.
02.Na talíř naservírujeme rizoto, přidáme kousky mozzarelly, posypeme omytou čerstvou rukolou, hoblinkami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT