Rizoto s mozzarellou a červenou řepou

play Přehrát video recept
Rizoto s mozzarellou a červenou řepou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte vegetariánský pokrm Marcela Ihnačáka – rizoto s červenou řepou a mozzarelou.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × stonky řapíkatého celeru
  • 1 × cibule
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • 200 g rýže na rizoto
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 × červené řepy
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 50 g parmezánu + na ozdobení
  • 0,5 × citronu
  • 250 g mozzarelly Lovilio
  • rukola na ozdobení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 587 kJ / 618 kcal

Bílkoviny

25,30 g

Tuky

32,00 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

55,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Nadrobno nakrájený řapíkatý celer a cibuli podusíme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Jakmile zelenina trochu změkne, vmícháme rýži na rizoto, podlijeme bílým vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Do rizota postupně po naberačkách přiléváme teplý vývar, aby byla rýže vždy jen trochu zalitá a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli vmícháme očištěnou a nastrouhanou červenou řepu. Asi po 20 minutách (když je rýže uvařená) přidáme máslo, nastrouhaný parmezán a zakápneme citronovou šťávou, zlehka promícháme, zakryjeme a necháme několik minut odpočívat.

Servírování

02.Na talíř naservírujeme rizoto, přidáme kousky mozzarelly, posypeme omytou čerstvou rukolou, hoblinkami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo