Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Rizoto s mozzarellou a červenou řepou

Ochutnejte vegetariánský pokrm Marcela Ihnačáka – rizoto s červenou řepou a mozzarelou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2× stonky řapíkatého celeru
  • 1× cibule
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2× bobkové listy Mikado
  • 200 g rýže na rizoto
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2× červené řepy
  • 2 polév. lž. másla Pilos
  • 50 g parmezánu + na ozdobení
  • 0,5× citronu
  • 250 g mozzarelly Lovilio
  • rukola na ozdobení
  • hluboká pánev
  • struhadlo

POSTUP

Postup

Nadrobno nakrájený řapíkatý celer a cibuli podusíme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Jakmile zelenina trochu změkne, vmícháme rýži na rizoto, podlijeme bílým vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Do rizota postupně po naberačkách přiléváme teplý vývar, aby byla rýže vždy jen trochu zalitá a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli vmícháme očištěnou a nastrouhanou červenou řepu. Asi po 20 minutách (když je rýže uvařená) přidáme máslo, nastrouhaný parmezán a zakápneme citronovou šťávou, zlehka promícháme, zakryjeme a necháme několik minut odpočívat.

Servírování

Na talíř naservírujeme rizoto, přidáme kousky mozzarelly, posypeme omytou čerstvou rukolou, hoblinkami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU