Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nadrobno nakrájený řapíkatý celer a cibuli podusíme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Jakmile zelenina trochu změkne, vmícháme rýži na rizoto, podlijeme bílým vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Do rizota postupně po naberačkách přiléváme teplý vývar, aby byla rýže vždy jen trochu zalitá a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli vmícháme očištěnou a nastrouhanou červenou řepu. Asi po 20 minutách (když je rýže uvařená) přidáme máslo, nastrouhaný parmezán a zakápneme citronovou šťávou, zlehka promícháme, zakryjeme a necháme několik minut odpočívat.
Na talíř naservírujeme rizoto, přidáme kousky mozzarelly, posypeme omytou čerstvou rukolou, hoblinkami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.