Co uvařit své milované?
Doba čtení 6 minut

Co uvařit své milované?

Blíží se mezinárodní den žen, který propukne už tuto neděli 8.5. Pánové, jestlipak už víte, čím potěšíte své oblíbené ženy?
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Blíží se mezinárodní den žen, který propukne už tuto neděli 8.5. Pánové, jestlipak už víte, čím potěšíte své oblíbené ženy? Zapomeňte na karafiát! Letos se totiž opravdu vytáhnete a svou milovanou budete celý den rozmazlovat domácí kuchyní. Níže jsme pro vás připravili ukázkové menu na celý den, rozdělené podle typu ženy, kterou chcete potěšit.

Salátová královna

Máte doma věčnou dietářku, milovnici zdravé výživy nebo prostě ženu, která si opravdu potrpí na saláty? V takovém případě je níže uvedené menu to pravé.

Snídaněquinoa salát

  • Lehký salát z černé a bílé quinoy, čerstvé zeleniny a voňavých bylinek, který zasytí na celé dopoledne.

Obědorientální kuskus

  • Sladké rozinky, nakyslá limetková šťáva, výživný kuskus a křupavá zelenina společně vykouzlí lahodný oběd s nádechem dalekých krajin.

Večeřesalát s cizrnou a avokádem

  • Na tomhle salátu si pochutnáte oba při společné večeři. Křupavá cizrna, oblíbené avokádo a neodolatelné domácí krutonky z něj dělají ideálního adepta na romantickou večeři ve dvou.

Něco na zubchlebíček se zdravou pomazánkou z černého kořene a uzeného lososa

  • Jako malé luxusní pohoštění na večer jí připravte chlebíčky s domácí pomazánkou z exkluzivních surovin, po které rozhodně nemusí mít výčitky svědomí.

Milovnice české klasiky

Je vaše vyvolená správná ženská do rodiny, která si potrpí na smetanové omáčky, vaří chutnou večeři každý den a v neděli se můžete spolehnout na domácí buchtu na stole? Překvapte jí tím, že si s ní na jeden den vyměníte roli a ona tak bude mít čas si trochu odpočinout.

Snídaněkoblihy s meruňkami na víně

  • Ráno nachystejte křupavé koblížky s ovocným přelivem na víně, které navodí správnou atmosféru na celý den.

Obědvepřové kostky s čočkou a klobásou

  • V poledne potěšte sytými vepřovými kostkami s oblíbenou uherskou klobásou.

Večeřebuřtguláš   

  • Večer se vytáhněte osobitým buřtgulášem, který ve vašem podání jistě ještě nezná.

Něco na zubjablečný štrúdl s tvarohem a brusinkami

  • A po večerní procházce zakrojte voňavý štrůdl, zažeňte děti do postele, pohodlně ji usaďte na gauči a pusťte oblíbený film. Ale pozor – její oblíbený, nikoli váš ? !

Požitkářka

Snad každá žena si občas ráda vychutná něco exkluzivního. Kvalitní víno, luxusní čokoládové pralinky nebo dobrý kaviár.

Snídaněfrancouzský toust s ovocem

  • Začněte snídaní do postele. Lahodný francouzský toust ve vajíčku na sladko, se šlehačkou a ovocem ji rozzáří hned po ránu.

Obědliškové kroupeto

  • Lehké „rizoto“ z českých krup a čerstvými voňavými liškami se postará o nevšední zážitek jako z vyhlášené restaurace.

Večeřevepřová líčka na víně

  • Líčka jsou jedním z nejlepších kousků masa a vyžadují poctivou přípravu. Když je ovšem uvaříte na červeném víně podle našeho receptu, úspěch a gastronomický zážitek je zaručený.

Něco na zubvietnamská vajíčková káva

  • Sladký vajíčkový krém a kvalitní káva dodá energii na celý zbytek dlouhého večera stráveného ve vaší příjemné společnosti.

Milovnice exotiky

Máte doma ženu, která ráda ochutnává nová jídla, na dovolené musí zajít do místní restaurace a ochutnat streetfood a každý tematický týden v Lidlu hledá produkty, které ještě nezná? I pro takovou máme připravený jídelníček na celý den.

Snídaně smoothie s mangem a chia semínky

  • Ráno parádně nastartuje den rychlé smoothie se slaďoučkým exotickým mangem a zdravými chia semínky.

Obědpolévka Pho Bo

  • K obědu uvařte legendární domácí polévku Pho Bo podle receptu Romana Pauluse, který se naučil v samotném centru Hanoje.

Večeřelosos pečený v sezamu a restované soba nudle

  • Šťavnatý losos obalený v sezamových semínkách a podávaný s japonskými soba nudlemi udrží asijský nádech dne i při slavnostní večeři.

Něco na zubrýžový pudink s kokosovým mlékem a mangem

  • Na závěr naservírujte domácí rýžový pudink s lahodným mangem, kterému se dá jen těžko odolat.

Nabrali jste inspiraci? Nezapomeňte - květina uvadne, čokoláda se brzy sní, ale vzpomínky na společně strávený den věnovaný jen té vaší milované zůstanou navždy. Zejména, když si bude moci jednou pořádně odfrknout, nemyslet na povinnosti a užít si výtečného jídla, které jste pro ní s láskou připravil. Tak, jak to dělává denně ona pro vás.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU