Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo a orestujeme rýži. Stáhneme plamen, přilijeme 500 ml mléka a za občasného míchání rýži uvaříme doměkka. Přidáme kokosové mléko, vanilinový a krupicový cukr a necháme probublat. Mezitím rozmícháme žloutky se zbytkem mléka, které společně se špetkou soli vmícháme do vroucí rýže. Stáhneme plamen, krátce prohřejeme a sundáme z plamene, aby se směs nezačala vařit.
Do skleniček vložíme na kostičky nakrájené mango, uvařený rýžový pudink, mangové pyré a nakonec ozdobíme lístky bazalky.
Tip: Jak se připravuje mangové pyré, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Tip: Skleničky použijeme na studenou variantu, kde rýži s kostičkami manga necháme ve skleničkách zchladit v lednici a teprve poté ozdobíme pyré a bazalkou. Misku doporučujeme pro teplou variantu, kdy pudink servírujeme ještě teplý.