Rýžový pudink s kokosovým mlékem a mangem

play Přehrát video recept
Rýžový pudink s kokosovým mlékem a mangem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak připravit rýži nasladko? Jak ji ochutit mangem a čerstvou bazalkou? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na rýžový pudink s kokosovým mlékem.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g basmati rýže Vitasia
  • 550 ml čerstvého mléka (obsah tuku 3,5 %) Pilos
  • 400 ml kokosového mléka Vitasia
  • 20 g cukru krystal Castello
  • 1 × vanilinového cukru Castello
  • 2 × vejce „M“ (žloutky)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × mango
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 281 kJ / 545 kcal

Bílkoviny

11,00 g

Tuky

37,80 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

47,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo a orestujeme rýži. Stáhneme plamen, přilijeme 500 ml mléka a za občasného míchání rýži uvaříme doměkka. Přidáme kokosové mléko, vanilinový a krupicový cukr a necháme probublat. Mezitím rozmícháme žloutky se zbytkem mléka, které společně se špetkou soli vmícháme do vroucí rýže. Stáhneme plamen, krátce prohřejeme a sundáme z plamene, aby se směs nezačala vařit.

Servírování:

02.Do skleniček vložíme na kostičky nakrájené mango, uvařený rýžový pudink, mangové pyré a nakonec ozdobíme lístky bazalky.

Jak se připravuje mangové pyré, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Skleničky použijeme na studenou variantu, kde rýži s kostičkami manga necháme ve skleničkách zchladit v lednici a teprve poté ozdobíme pyré a bazalkou. Misku doporučujeme pro teplou variantu, kdy pudink servírujeme ještě teplý.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo