Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 281 kJ / 545 kcal
Bílkoviny
11,00 g
Tuky
37,80 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
47,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo a orestujeme rýži. Stáhneme plamen, přilijeme 500 ml mléka a za občasného míchání rýži uvaříme doměkka. Přidáme kokosové mléko, vanilinový a krupicový cukr a necháme probublat. Mezitím rozmícháme žloutky se zbytkem mléka, které společně se špetkou soli vmícháme do vroucí rýže. Stáhneme plamen, krátce prohřejeme a sundáme z plamene, aby se směs nezačala vařit.
02.Do skleniček vložíme na kostičky nakrájené mango, uvařený rýžový pudink, mangové pyré a nakonec ozdobíme lístky bazalky.
Jak se připravuje mangové pyré, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Skleničky použijeme na studenou variantu, kde rýži s kostičkami manga necháme ve skleničkách zchladit v lednici a teprve poté ozdobíme pyré a bazalkou. Misku doporučujeme pro teplou variantu, kdy pudink servírujeme ještě teplý.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT