Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kosti a nožičku dobře propláchneme ve studené vodě a 20-25 minut pečeme v troubě rozpálené na 200 °C. Pečené kosti a nožičku přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli a dáme vařit. Na začátku vaření sbíráme pěnu, později, asi po 30 minutách varu, přidáme hovězí hrudí, které vaříme do měkka asi 2 hodiny. Měkké hrudí vyndáme, necháme vychladnout, poté zamrazíme a zmrzlé krájíme na tenké plátky. Vývar vaříme celkem 6-8 hodin, následně scedíme.
Zázvor a šalotku necháme lehce spálit na grilu, nebo ožehneme plamenem, dáme do studené vody, rukama očistíme a opláchneme.
Na oleji orestujeme koření (skořice, asijský kardamom a badyán), přidáme očištěný celý zázvor a šalotku a ještě jednou krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru smíchaným s rybí omáčkou a celý obsah pánve přidáme ke scezenému vývaru. Vše vaříme ještě asi 10 minut a můžeme podávat.
Nudle uvaříme dle návodu.
Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky a marinujeme lžičkou rybí omáčky.
Před podáváním nudle v cedníku ohřejeme v horké vodě a nakrájenou hovězí svíčkovou také v cedníku krátce povaříme (asi 1 minutu) v již hotovém vroucím vývaru.
Do hluboké misky dáme nudle, hovězí hrudí i svíčkovou, doplníme sójovými výhonky, cibulí na nudličky, bylinkami, přelijeme vývarem a posypeme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Zvlášť podáváme nakrájené chilli, limetku a vietnamskou omáčku.
Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku podávanou k Pho Bo se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.