Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi

Tradiční a opravdu autentický recept na Pho Bo přímo z Hanoje. Jak hovězí vývar Pho uvařit nám ukáže šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Naučí nás recept na vietnamskou polévku s nudlemi získaný od místních šéfkuchařů v hanojské škole vaření, prozradí nám, jaké koření dodává vývaru Pho nezaměnitelnou chuť i s čím vším legendární vietnamskou polévku podávat, abychom si připadali jako na exotické dovolené. Připravte si hovězí, ale i vepřové maso, rýžové nudle a spoustu čerstvých bylinek a uvařte si doma tolik oblíbenou polévku z asijských restaurací.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 3 l voda
  • 2 kg hovězí kosti
  • 1 × vepřová nožička
  • 70 g celer
  • 1 × kořenová petržel
  • 1 × mrkev
  • 1 × cibule
  • 500 g hovězí hrudí
  • 4 × šalotka
  • 2 × cm velký kousek zázvor
  • rostlinný olej
  • 1 × celá skořice
  • 1 × hvězdička badyánu
  • 1 × asijský kardamom
  • 1 × lžička rybí omáčka

Servírování:

  • 600 g vařené široké rýžové nudle
  • 1 × lžička rybí omáčka
  • 200 g hovězí svíčková
  • sójové výhonky
  • 1 × cibule
  • čerstvá asijská bazalka
  • čerstvý koriandr
  • 1 × lahůdková cibulka
  • pálivá paprička
  • 1 × limetka
  • vietnamská omáčka k namáčení závitků
  • kovové sítko

POSTUP

Kosti a nožičku dobře propláchneme ve studené vodě a 20-25 minut pečeme v troubě rozpálené na 200 °C. Pečené kosti a nožičku přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli a dáme vařit. Na začátku vaření sbíráme pěnu, později, asi po 30 minutách varu, přidáme hovězí hrudí, které vaříme do měkka asi 2 hodiny. Měkké hrudí vyndáme, necháme vychladnout, poté zamrazíme a zmrzlé krájíme na tenké plátky. Vývar vaříme celkem 6-8 hodin, následně scedíme.

Zázvor a šalotku necháme lehce spálit na grilu, nebo ožehneme plamenem, dáme do studené vody, rukama očistíme a opláchneme.

Na oleji orestujeme koření (skořice, asijský kardamom a badyán), přidáme očištěný celý zázvor a šalotku a ještě jednou krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru smíchaným s rybí omáčkou a celý obsah pánve přidáme ke scezenému vývaru. Vše vaříme ještě asi 10 minut a můžeme podávat.

Servírování:

Nudle uvaříme dle návodu.

Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky a marinujeme lžičkou rybí omáčky.

Před podáváním nudle v cedníku ohřejeme v horké vodě a nakrájenou hovězí svíčkovou také v cedníku krátce povaříme (asi 1 minutu) v již hotovém vroucím vývaru.

Do hluboké misky dáme nudle, hovězí hrudí i svíčkovou, doplníme sójovými výhonky, cibulí na nudličky, bylinkami, přelijeme vývarem a posypeme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Zvlášť podáváme nakrájené chilli, limetku a vietnamskou omáčku.

Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku podávanou k Pho Bo se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.