Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 128 kJ / 987 kcal
Bílkoviny
40,70 g
Tuky
35,90 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
130,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tamarind pastu (lehce vysušený slisovaný tamarind bez příměsí) namočíme do vody a přivedeme do varu. Tamarind ve vodě rozmícháme a po přejití varem ještě celou směs propasírujeme skrze sítko.
02.Do hrnce dáme kokosové mléko, rybí omáčku, připravený tamarind, sušenou papriku, šičimi koření a palmový cukr. Přivedeme do varu, vaříme 1–2 minuty a necháme stranou.
03.Rýžové nudle namočíme přes noc do studené vody.
04.Cibuli a lahůdkovou cibulku nakrájíme na nudličky, česnek a zázvor nadrobno a krevety očistíme.
Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Do rozpálené wok pánve dáme olej, na který vyklepneme vejce, necháme zatáhnout a poté roztrháme naběračkou. Přidáme očištěné krevety, zázvor, česnek, červenou cibuli a nakonec namočené nudle. Ještě krátce zarestujeme a podlijeme omáčkou. Zamícháme a dochutíme lahůdkovou cibulkou, sójovými výhonky a nahrubo natrhaným koriandrem.
06.Na talíři dozdobíme sójovými klíčky, lahůdkovou cibulkou, koriandrem, arašídy a smaženou šalotkou. Podáváme s limetkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT