Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pad thai nudle

Kokosové mléko, rybí omáčka, tamarindová pasta, palmový cukr a koření tógaraši. Všechny tyto exotické suroviny a ještě mnoho dalších použil šéfkuchař Roman Paulus ve video receptu na výborné thajské pad thai (někdy také phad thai). Naučíte se, jak všechny suroviny správně zkombinovat, abyste si mohli doma dopřát autentickou asijskou kuchyni, i jak pracovat s rýžovými nudlemi a wokem. Pad thai vám zachutná s kuřecím nebo hovězím masem, tofu, zeleninou anebo krevetami, které si pro svůj recept zvolil Roman Paulus.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Omáčka

  • 150 g kokosového mléka
  • 70 g rybí omáčky
  • 150 g tamarindové pasty
  • 300 ml vody
  • 150 g palmového cukru
  • koření
  • 10 g sušené papriky (dle chuti pálivé)
  • 10 g šičimi tógaraši (shichimi togarashi)

Pad thai

POSTUP

Omáčka:

Tamarind pastu (lehce vysušený slisovaný tamarind bez příměsí) namočíme do vody a přivedeme do varu. Tamarind ve vodě rozmícháme a po přejití varem ještě celou směs propasírujeme skrze sítko.

Do hrnce dáme kokosové mléko, rybí omáčku, připravený tamarind, sušenou papriku, šičimi koření a palmový cukr. Přivedeme do varu, vaříme 1–2 minuty a necháme stranou.

 

Pad thai:

Rýžové nudle namočíme přes noc do studené vody.

Cibuli a lahůdkovou cibulku nakrájíme na nudličky, česnek a zázvor nadrobno a krevety očistíme.

 

Tip: Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Do rozpálené wok pánve dáme olej, na který vyklepneme vejce, necháme zatáhnout a poté roztrháme naběračkou. Přidáme očištěné krevety, zázvor, česnek, červenou cibuli a nakonec namočené nudle. Ještě krátce zarestujeme a podlijeme omáčkou. Zamícháme a dochutíme lahůdkovou cibulkou, sójovými výhonky a nahrubo natrhaným koriandrem.

Na talíři dozdobíme sójovými klíčky, lahůdkovou cibulkou, koriandrem, arašídy a smaženou šalotkou. Podáváme s limetkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU