Pad thai nudle
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kokosové mléko, rybí omáčka, tamarindová pasta, palmový cukr a koření tógaraši. Všechny tyto exotické suroviny a ještě mnoho dalších použil šéfkuchař Roman Paulus ve video receptu na výborné thajské pad thai (někdy také phad thai). Naučíte se, jak všechny suroviny správně zkombinovat, abyste si mohli doma dopřát autentickou asijskou kuchyni, i jak pracovat s rýžovými nudlemi a wokem. Pad thai vám zachutná s kuřecím nebo hovězím masem, tofu, zeleninou anebo krevetami, které si pro svůj recept zvolil Roman Paulus.

Tagy

Wok

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Omáčka

  • 150 g kokosového mléka
  • 70 g rybí omáčky
  • 150 g tamarindové pasty
  • 300 ml vody
  • 150 g palmového cukru
  • koření
  • 10 g sušené papriky (dle chuti pálivé)
  • 10 g šičimi tógaraši (shichimi togarashi)

Pad thai

  • rostlinný olej
  • 4 × vejce „M“
  • 16 × krevet
  • 4 × lžíce sekaného česneku
  • 4 × lžíce sekaného zázvoru
  • 1 × červená cibule
  • 1 × balení širokých rýžových nudlí
  • 2 × ahůdkové cibulky
  • 100 g sójových klíčků
  • 1 × hrst erstvého koriandru
  • 100 g pražených solených arašídů
  • smažená šalotka na dozdobení
  • 2 × limetky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 128 kJ / 987 kcal

Bílkoviny

40,70 g

Tuky

35,90 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

4,60 g

Sacharidy

130,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Omáčka:

01.Tamarind pastu (lehce vysušený slisovaný tamarind bez příměsí) namočíme do vody a přivedeme do varu. Tamarind ve vodě rozmícháme a po přejití varem ještě celou směs propasírujeme skrze sítko.

02.Do hrnce dáme kokosové mléko, rybí omáčku, připravený tamarind, sušenou papriku, šičimi koření a palmový cukr. Přivedeme do varu, vaříme 1–2 minuty a necháme stranou.

Pad thai:

03.Rýžové nudle namočíme přes noc do studené vody.

04.Cibuli a lahůdkovou cibulku nakrájíme na nudličky, česnek a zázvor nadrobno a krevety očistíme.

Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Do rozpálené wok pánve dáme olej, na který vyklepneme vejce, necháme zatáhnout a poté roztrháme naběračkou. Přidáme očištěné krevety, zázvor, česnek, červenou cibuli a nakonec namočené nudle. Ještě krátce zarestujeme a podlijeme omáčkou. Zamícháme a dochutíme lahůdkovou cibulkou, sójovými výhonky a nahrubo natrhaným koriandrem.

06.Na talíři dozdobíme sójovými klíčky, lahůdkovou cibulkou, koriandrem, arašídy a smaženou šalotkou. Podáváme s limetkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo