Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Tamarind pastu (lehce vysušený slisovaný tamarind bez příměsí) namočíme do vody a přivedeme do varu. Tamarind ve vodě rozmícháme a po přejití varem ještě celou směs propasírujeme skrze sítko.
Do hrnce dáme kokosové mléko, rybí omáčku, připravený tamarind, sušenou papriku, šičimi koření a palmový cukr. Přivedeme do varu, vaříme 1–2 minuty a necháme stranou.
Rýžové nudle namočíme přes noc do studené vody.
Cibuli a lahůdkovou cibulku nakrájíme na nudličky, česnek a zázvor nadrobno a krevety očistíme.
Tip: Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do rozpálené wok pánve dáme olej, na který vyklepneme vejce, necháme zatáhnout a poté roztrháme naběračkou. Přidáme očištěné krevety, zázvor, česnek, červenou cibuli a nakonec namočené nudle. Ještě krátce zarestujeme a podlijeme omáčkou. Zamícháme a dochutíme lahůdkovou cibulkou, sójovými výhonky a nahrubo natrhaným koriandrem.
Na talíři dozdobíme sójovými klíčky, lahůdkovou cibulkou, koriandrem, arašídy a smaženou šalotkou. Podáváme s limetkou.