Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Losos pečený v sezamu a restované soba nudle


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × čerstvých filetů lososa s kůží
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 ml bio kokosového oleje Vita d´Or
  • 50 g bílého sezamu Vitasia
  • 50 g černého sezamu Vitasia
  • 300 g soba nudlí Vitasia
  • 100 g červené cibule
  • 2 × lžíce sekaného zázvoru
  • 100 g mrkve
  • 100 g papriky tří barev
  • chilli koření Vitasia dle chuti
  • 4 × lžíce sójové omáčky Vitasia
  • 4 × lžíce restovaných solených arašídů
  • lahůdková cibulka na ozdobu
  • wok pánev
  • cedník

POSTUP

Lososa zbavíme kůže, osolíme, opepříme a obalíme v promíchaném bílém a černém sezamu a následně opečeme v rozehřáté pánvi s kokosovým olejem. Lososa opečeme z obou stran, ale dáváme pozor, abychom nespálili sezamová semínka. Může zůstat lehce nedopečený.

Soba nudle uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě a scedíme.

Papriku a mrkev nakrájíme na nudličky, zázvor najemno a vše orestujeme na kokosovém oleji. Přidáme chilli koření dle chuti, sójovou omáčku, červenou cibuli nakrájenou na nudličky a scezené soba nudle. Ochutnáme a případně ještě dochutíme dle potřeby.

Na talíř umístíme soba nudle se zeleninou, nahoru položíme opečeného lososa a ozdobíme praženými arašídy a lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU