Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřová líčka opepříme, osolíme, pomoučníme, orestujeme v rozehřátém hrnci s olejem a vyjmeme z hrnce. Na výpeku orestujeme mrkev a celer nakrájené na kostky, po chvíli přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a restujeme dozlatova. Přidáme, cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájené na větší kusy, po chvíli rajčatový protlak, podlijeme vínem, přidáme divoké koření, vložíme zpět opečená líčka a necháme víno zredukovat.
Podlijeme vývarem, líčka nemusí být úplně zalitá, vložíme do trouby předehřáté na 140 – 160 °C a dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny. Průběžně podléváme a kontrolujeme, jestli je maso měkké. Maso můžeme dusit i při nižší teplotě 120 – 130 °C asi 4 hodiny, bude pak křehčí.
Měkká líčka vyjmeme z hrnce, omáčku přecedíme a zeleninu lehce rozmačkáme, ale nepasírujeme. Omáčku podle potřeby svaříme, naběračkou vmícháme máslo na zjemnění a necháme provařit.
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme lehce dosklovata najemno nakrájenou cibuli, přidáme celer nakrájený na kostičky, osolíme, lehce zarestujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka asi 20 minut. Přilijeme smetanu, krátce provaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme vařené propasírované brambory a metličkou promícháme.
V rozehřáté pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme oloupané, na čtvrtiny nakrájené žampiony, po chvíli přidáme řapíkatý celer nakrájený na větší kusy a na konec nasekanou listovou petržel.
Vepřová líčka podáváme s celerovým pyré a orestovanou slaninou, žampiony a řapíkatým celerem.