5 barevných omáček
Doba čtení 3 minut

5 barevných omáček

Miluje vaše rodina omáčky na všechny způsoby, ale už docházejí nápady, jakou uvařit? Rajskou jste měli za poslední měsíc už třikrát
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Miluje vaše rodina omáčky na všechny způsoby, ale už docházejí nápady, jakou uvařit? Rajskou jste měli za poslední měsíc už třikrát, těstoviny se sýrovou omáčkou snad každý druhý den a do svíčkové se vám nechce? Zkuste změnu! Přinášíme inspiraci na 5 barevných omáček, které jste zaručeně ještě nezkoušeli. A až si příště budou děti přát „tu zelenou“ nebo „tu červenou s kukuřicí“ budete přesně vědět, po jaké receptu sáhnout ?.

Bílá – oblíbená sýrová máčka

Sýrová omáčka nepatří jen na těstoviny! Zkuste neobvyklou kombinaci omáčky z výrazné gorgonzoly, jemné smetany a kapky oblíbeného vína spolu s měkkými vepřovými kostkami na cibulce. Kostky z čuníka s omáčkou z gorgonzoly se rychle zařadí mezi oblíbené rodinné klasiky po boku křenové omáčky nebo koprovky.

Oranžová – chutné maso na paprice

Máte rádi kuře na paprice? Zkuste malou změnu. Takové měkkoučké vepřové kostky na kmíně a česneku, zjemněné smetanou a podávané s orestovanými oblíbenými houbami jsou skutečnou lahůdkou. Jak uvařit vepřové na paprice s houbami předvede vyhlášený šéfkuchař Roman Paulus.

Červená – pikantní rajčatová omáčka

Tahle skvělá příloha z krájených rajčat, bílého vína a pálivých papriček se skvěle hodí nejen k masovým kuličkám, ale i k sekané pečeni nebo plněné paprice. A přitom je hotová za pár minut. Jak si masové kuličky s pikantní omáčkou a kukuřicí uvařit se dozvíte v následujícím videu.

Hnědá – omáčka s hovězího s klobásou

Pokud máte rádi guláš, tak si zamilujete i hovězí ragú s chorizem a olivami. Pikantní klobása dodá masu ten správný říz, opečená zelenina uklidní manželku toužící po zdravé stravě a na pečených bramborách si dozajista pochutnají hlavně děti. Už cítíte tu vůni?

Zelená – exotická omáčka s kokosovým mlékem

Máte rádi exotiku, ale zároveň se nechcete vzdát oblíbených pochoutek? Zkuste si uvařit vepřové kostky s kokosovým mlékem a kukuřicí. Český pašík si s orientální omáčkou z kokosového mléka a zázvoru výborně rozumí a basmati rýže z Asie s typicky americkou kukuřicí vykouzlí z rodinného oběda doslova světovou záležitost ?. Ochutnejte ji i vy!

Už jste se rozhodli, co budete o víkendu vařit vy? Vybrali jste oranžovou, bílou nebo zelenou omáčku? Ať už vyhrála vaše srdce jakákoli, nezapomeňte nám do komentářů naspat, jak se povedla. Dobrou chuť.

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU