Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Vepřové kostky s kokosovým mlékem a kukuřicí

Připravte si skvělý recept Romana Pauluse na vepřové kostky s kokosovým mlékem a kukuřicí podávaný s rýží.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce bio kokosového oleje Vita D´or
  • 100 × cibule
  • 100 × zázvoru
  • 6 × stroužků česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × větší mrkve
  • 800 g vepřových kostek na guláš z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 400 ml kokosového mléka Vitasia (1 plechovka)
  • 300 g cukrové kukuřice Freshona
  • 1 × červená paprika
  • lahůdková cibulka
  • 300 g basmati rýže Golden Sun
  • pánev s pokličkou

POSTUP

V rozehřáté pánvi se lžící kokosového oleje orestujeme cibuli a zázvor nakrájené na menší kostičky, česnek na plátky a pálivou papričku nakrájenou na kolečka a necháme zpěnit. Přidáme mrkev nakrájenou na kostky a osolené a opepřené vepřové kostky a restujeme. Po zarestování podlijeme vývarem tak, aby bylo maso lehce ponořené, přilijeme kokosové mléko a pod pokličkou dusíme na mírném plameni doměkka. Chvíli před dokončením vmícháme kukuřici.

V druhé pánvi se lžící kokosového oleje orestujeme na kostky nakrájenou papriku, kterou osolíme.

Basmati rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Servírování

Pokrm podáváme v misce nebo hlubším talíři, ozdobíme orestovanou červenou paprikou a nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Basmati rýži podáváme v misce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.