Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z vody, divokého koření, kořenové zeleniny nakrájené na kostky a cibule na měsíčky připravíme várku, kterou přivedeme k varu, vložíme do ní maso a uvaříme doměkka (40 – 45 minut). Poté scedíme a maso dáme stranou.
V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme dosklovata česnek nakrájený na plátky, podlijeme vínem, necháme provařit a přilijeme vývar, který jsme získali vaření, vepřových kostek. Necháme zredukovat, přilijeme smetanu, provaříme a vmícháme kousky gorgonzoly, které necháme rozpustit. Omáčku podle potřeby ještě lehce zahustíme pár kapkami škrobu rozmíchaného ve vodě. Do hotové omáčky vložíme zpět maso, necháme krátce povařit a přidáme nasekanou listovou petržel.
Hrušku oloupeme, nakrájíme na osminy a necháme namočené v citronové šťávě. Slijeme a opečeme v rozehřáté pánvi s máslem.
Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, na maso dáme hrušky a orestované vlašské ořechy a ozdobíme snítkou listové petržele. Jako příloha se hodí vařené tagliatelle.