Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřové kostky opepříme, osolíme, pomoučíme a opečeme v rozpáleném hrnci s rostlinným olejem. V průběhu opékání zbytečně nemícháme, aby se hrnec neochlazoval. Po orestování vyndáme maso z hrnce. Na výpeku orestujeme nejprve cibuli nakrájenou na větší kousky, přidáme kmín, necháme trochu zpěnit, přidáme červenou papriku a česnek nakrájené na větší kostky. Ztlumíme plamen, přisypeme mletou paprikou a podlijeme vývarem. Plamen opět zesílíme, přivedeme k varu, maso vložíme zpět do hrnce a na mírném plameni dusíme pod pokličkou doměkka. Po změknutí maso opět vyndáme, do omáčky přilijeme smetanu, krátce provaříme a rozmixujeme. Maso vložíme zpět a provaříme.
V rozpálené pánvi s rostlinným olejem orestujeme na kousky nakrájené houby, opepříme, osolíme, přidáme červenou, žlutou a zelenou papriku nakrájenou na kousky a restujeme.
Pokrm podáváme do hlubšího talíře a ozdobíme orestovanými houbami a paprikou a také trochou zakysané smetany. Jako příloha jsou vhodné knedlíky, noky nebo špecle.
Tip: Recepty na různé druhy knedlíků najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.