Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v hrnci s rozehřátým rostlinným olejem. Po opečení vyndáme do misky a na výpeku necháme zpěnit cibuli nakrájenou nahrubo a 3 stroužky česneku nakrájené na plátky. Přidáme chorizo nakrájené na kolečka, posypeme mletou paprikou, přidáme krájená rajčata a necháme krátce probublat. Maso vložíme zpět do základu a podlijeme hovězím vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme černé i zelené olivy a nasekanou listovou petržel.
Brambory se slupkou omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme do zapékací mísy. Přidáme 1 stroužek česneku nakrájený na plátky, osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30 – 35 minut. V průběhu pečení brambory jednou otočíme.
Lilek nakrájíme na větší kostky a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Před opečením přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a necháme prohřát.
Hovězí ragú podáváme v hlubším talíři s lilkem a rajčaty ozdobené listovou petrželí. Opečené brambory servírujeme v misce zvlášť.