Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 527 kJ / 1 082 kcal
Bílkoviny
55,30 g
Tuky
66,90 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
63,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ze surovin na vývar (oleje, cibule, kořenové zeleniny, pórku, divokého koření, listové petržele, soli a vody) si připravíme várku, přivedeme do varu a maso v ní vaříme asi 2 hodiny do měkka. Po uvaření maso vyndáme, vývar přecedíme a kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky a dáme stranou k masu.
Detailní video jak připravit vývar najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.V rendlíku s rozpuštěným máslem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme smetanou a svaříme na požadovanou hustotu.
03.Přidáme rozmražený, vyždímaný a lehce pokrájený špenát, osolíme, opepříme a krátce prohřejeme.
04.Brambory upečeme v rozehřáté troubě ve slupce „do tvrda“ (neměly by být upečené do měkka, díky tomu zůstanou po nastrouhání trochu mazlavé). Necháme trochu vychladnout, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme a plníme do kulatého tvořítka, lehce udusáme a vytvoříme požadovaný tvar. Opečeme z obou stran v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
05.3 vejce uvaříme natvrdo (10 minut ve vroucí vodě) a 3 syrová vejce rozdělíme bílky a žloutky.
06.Chléb namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme natvrdo vařená vejce, vývar, hořčici, 3 žloutky, sůl, pepř a rozmixujeme. Do vzniklé hmoty pomalu zamixujeme i olej. Podle potřeby dochutíme a nakonec posypeme nasekanou pažitkou.
Podrobné video na vídeňskou pažitkovou omáčku najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu.
07.Vařenou plec nakrájíme na plátky a podáváme zalitou vývarem i s kořenovou zeleninou. Zvlášť servírujeme rösti, špenát a vídeňskou pažitkovou omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT