Už jste slyšeli o květákovém steaku? Pokud ne, vyzkoušejte bezmasý steak z květáku podle našeho experta na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Už jste slyšeli o květákovém steaku? Pokud ne, vyzkoušejte bezmasý steak z květáku podle našeho experta na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Květák nakrájíme na silnější plátky. Dva středové plátky necháme v celku, zbytek nakrájíme na menší kousky.
2. V rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme pod pokličkou květákové „steaky“ dozlatova (2–3 minuty z každé strany).
3. Do pánve přidáme celý česnek, bobkový list a nakrájené kousky květáku a ještě pár minut restujeme.
4. Podlijeme vínem, přidáme 40 g másla, přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut vařit na nízkém plameni.
5. Steaky vyndáme na talíř, zbylý obsah pánve vlijeme do misky, přidáme zbylé máslo a rozmixujeme na hladký krém.
6. Omáčku vlijeme na talíř, na ni položíme opečený květák a zakápneme trochou olivového oleje.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 566 kcal, 8 g bílkovin, 16 g sacharidů, 47 g tuků.