Riccardo Lucque
Doba přípravy45 min.

Květákový steak

Už jste slyšeli o květákovém steaku? Pokud ne, vyzkoušejte bezmasý steak z květáku podle našeho experta na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 1 × květák
  • 2 × stroužek česnek
  • 2 × bobkové listy Kania
  • 100 ml bílé víno
  • 80 g máslo Pilos
  • 1 × sklenice vody
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

POSTUP

1. Květák nakrájíme na silnější plátky. Dva středové plátky necháme v celku, zbytek nakrájíme na menší kousky.

2. V rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme pod pokličkou květákové „steaky“ dozlatova (2–3 minuty z každé strany).

3. Do pánve přidáme celý česnek, bobkový list a nakrájené kousky květáku a ještě pár minut restujeme. 

4. Podlijeme vínem, přidáme 40 g másla, přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut vařit na nízkém plameni.

5. Steaky vyndáme na talíř, zbylý obsah pánve vlijeme do misky, přidáme zbylé máslo a rozmixujeme na hladký krém.

6. Omáčku vlijeme na talíř, na ni položíme opečený květák a zakápneme trochou olivového oleje.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 566 kcal, 8 g bílkovin, 16 g sacharidů, 47 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.