Riccardo Lucque
Doba přípravy30 min.

Těstovinový salát

Těstovinový salát je ideální letní pokrm. Vyzkoušejte salát plný italských chutí podle receptu našeho odborníka na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g těstoviny (např. rigatoni)
  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × svazek čerstvá bazalka
  • 0,5 × žlutá paprika
  • 4 × rajčata
  • 20 g kapary Italiamo
  • 40 g černé olivy Baresa
  • 100 g strouhaný parmezán Italiamo
  • 100 g hoblinky parmazánu Italiamo
  • 1 × hrst čerstvý špenát
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • aceto balsamico Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 270 g mozzarella Italiamo

POSTUP

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a necháme vychladnout.

2. Vychladlé těstoviny smícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na plátky, nakrájenou bazalkou, žlutou paprikou na proužky, rajčaty na kostičky, pokrájenými kapary a černými olivami. Přisypeme strouhaný parmezán i větší hoblinky. Přidáme nakrájený čerstvý špenát, přilijeme olivový olej a balsamico, osolíme, opepříme a zamícháme.

3. Přidáme polovinu mozzarelly nakrájené na kostičky.

4. Před podáváním zakápneme olivovým olejem, posypeme hoblinkami parmezánu a přidáme zbylou mozzarellu nakrájenou na větší kostičky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 811 kcal, 36 g bílkovin, 62 g sacharidů, 45 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.