Sugo al pomodoro, čili rajčatová omáčka je základ italské kuchyně. Mnoho pokrmů se bez ní neobejde. Její příprava je víc než jednoduchá, to nám ukáže Riccardo Lucque.
Sugo al pomodoro, čili rajčatová omáčka je základ italské kuchyně. Mnoho pokrmů se bez ní neobejde. Její příprava je víc než jednoduchá, to nám ukáže Riccardo Lucque.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do hrnce vlijeme rajčata, olivový olej a vodu, přidáme lahůdkovou cibulku a bazalku svázané provázkem do svazku a stroužek česneku, trochu osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vodu.
2. Před dokončením vyjmeme cibulku s bazalkou a česnek, přidáme trochu cukru, osolíme a vmícháme máslo, aby byla omáčka krémovější.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 118 kcal, 1 g bílkovin, 5 g sacharidů, 10 g tuků.