Riccardo Lucque
Doba přípravy1 hod.

Caponata s mozzarellou

Úroda cuket, lilků a rajčat přímo vybízí k přípravě snadných zeleninových pokrmů. Tím je také italská caponata podle receptu Riccarda Lucqueho. Podávejte s mozzarellou.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × červená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • 1 × lilek
  • 1 × velká cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × hrst piniové oříšky Alesto
  • 1 × hrst rozinky Alesto
  • 200 ml rajčatová omáčka
  • 4 × lžíce jablečný ocet
  • cukr krupice Belbake
  • 1 × svazek čerstvá bazalka
  • 4 × mmozzarella z bůvolího mléka Italiamo

POSTUP

1. V míse smícháme zeleninu – řapíkatý celer nakrájený na 5 cm hranolky, papriku na větší proužky, oloupaný lilek nakrájený na hranolky, cibuli na měsíčky, osolíme, opepříme, přelijeme olivovým olejem a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme větvičku rozmarýnu, a celé stroužky česneku a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 15 minut, až bude zelenina křupavá a pěkně opečená.

2. Po upečení necháme zeleninu vychladnout.

Tip: Zeleninu můžete připravit i den dopředu, nebo zužitkovat zeleninu z předešlého dne.

3. Pečenou vychladlou zeleninu přendáme do mísy, přidáme opražené piniové oříšky, rozinky, které jsme namočili předem ve studené vodě, rajčatovou omáčku a zamícháme.

4. Ochutíme jablečným octem, solí, cukrem a přidáme rukama natrhanou bazalku.

5. Podáváme navrchu s mozzarellou rozkrojenou napůl ozdobené několika lístky bazalky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 960 kcal, 45 g bílkovin, 32 g sacharidů, 77 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.