Rychlá rajčatová omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Slovenská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tenhle recept jednoduše musíte umět! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na základní rajčatovou omáčku, která vám otevře dveře k stovkám dalších receptů italské kuchyně. Potřebujete na ni prakticky jen pět surovin – olivový olej, česnek, čili, bílé víno a sekaná rajčata. K dochucení postačí pepř, sůl a bazalka. Povařenou omáčku buď můžete nechat tak, jak je, nebo ji propasírovat, jak to zvolil Roman Paulus. Jednoduchá tomatová omáčka chutná výborně s rybou, červeným i bílým masem a se všemi druhy těstovin, na které si vzpomenete.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na rychlou rajčatovou omáčku

  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 6 × stroužků česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 75 ml suchého bílého vína
  • 400 g (1 plechovka) krájených rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 6 × čerstvých lístků bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 541 kJ / 607 kcal

Bílkoviny

6,70 g

Tuky

47,00 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

27,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou pálivou papričku, promícháme, podlijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni 10–15 minut. Poté omáčku propasírujeme a nakonec přidáme nasekané lístky bazalky a pár kapek olivového oleje.

K čemu se hodí rajčatová omáčka?

02.Nejčastěji ji využijete při přípravě těstovin. Hodí se na rychlou večeři s fusilli po příchodu z práce, jednoduchý oběd s plněnými raviolami do krabičky, lahodné lasagne na druhý den nebo netradiční bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem. Zkrátka se vyplatí mít doma plechovku rajčat a umět z ní kdykoli vytvořit univerzální rychlou rajčatovou omáčku, která navíc skvěle chutná.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo