Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou pálivou papričku, promícháme, podlijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni 10–15 minut. Poté omáčku propasírujeme a nakonec přidáme nasekané lístky bazalky a pár kapek olivového oleje.
Nejčastěji ji využijete při přípravě těstovin. Hodí se na rychlou večeři s fusilli po příchodu z práce, jednoduchý oběd s plněnými raviolami do krabičky, lahodné lasagne na druhý den nebo netradiční bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem. Zkrátka se vyplatí mít doma plechovku rajčat a umět z ní kdykoli vytvořit univerzální rychlou rajčatovou omáčku, která navíc skvěle chutná.