Kuchyně
Italská, Slovenská
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 541 kJ / 607 kcal
Bílkoviny
6,70 g
Tuky
47,00 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
27,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme česnek nasekaný nadrobno. Jakmile lehce zezlátne, přidáme nadrobno nasekanou pálivou papričku, promícháme, podlijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni 10–15 minut. Poté omáčku propasírujeme a nakonec přidáme nasekané lístky bazalky a pár kapek olivového oleje.
02.Nejčastěji ji využijete při přípravě těstovin. Hodí se na rychlou večeři s fusilli po příchodu z práce, jednoduchý oběd s plněnými raviolami do krabičky, lahodné lasagne na druhý den nebo netradiční bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem. Zkrátka se vyplatí mít doma plechovku rajčat a umět z ní kdykoli vytvořit univerzální rychlou rajčatovou omáčku, která navíc skvěle chutná.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT