Stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Tip: Dbejte na to, aby byly plátky česneku stejně silné, budou se opékat rovnoměrně.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme luštěninové těstoviny skoro doměkka (asi 4 minuty).
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme plátky česneku a orestujeme dozlatova. Přidáme sekaná rajčata a necháme provařit. Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme a ochutíme chilli. Přidáme černé olivy a cherry rajčata nakrájené na poloviny a na kostky nakrájenou tresku, necháme vařit asi 3 minuty a přidáme natrhané lístky bazalky. Do pánve přidáme těstoviny i s trochou vody a necháme je dovařit.
Podáváme do hlubšího talíře, zakápneme olivovým olejem, opepříme, posypeme hoblinkami parmezánu a ozdobíme snítkou bazalky.
Tip: Pokud přemýšlíte, jak přimět vaše děti, aby jedly více luštěnin, vyzkoušejte právě luštěninové těstoviny.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 419 kcal, 33 g bílkovin, 35 g sacharidů, 13 g tuků.