Roman Paulus
Doba přípravy4 min.

Pečená krůtí prsa s těstovinami a chřestem

Využijte chřestové sezóny a připravte si pečená krůtí prsa s těstovinami a chřestem. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krůtí prsa

  • 800 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • kořenicí směs na kuře Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • řepkový olej Promienna

Těstoviny

  • 50 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína Soave
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 250 g zeleného chřestu spařeného
  • 8 ks cherry rajčat
  • 250 ml zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 500 g čerstvých tagliatelle Chef Select
  • čerstvá listová petržel
  • čerstvá bazalka
  • hoblinky sýru parmiggiano reggiano Lovilio na ozdobu
  • zapékací mísa
  • vpichový teploměr
  • provázek

POSTUP

Krůtí prsa

Krůtí prsa očistíme, svážeme provázkem, okořeníme směsí na kuře, osolíme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Opečená krůtí prsa přendáme i s výpekem do zapékací mísy, podlijeme vodou, vpíchneme teploměr a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až dosáhneme teploty v jádře 70 °C. Necháme krátce odpočinout a odstraníme provázek.

Těstoviny

V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájené cibuli a česnek, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Přidáme na kousky nakrájený zelený chřest, který jsme předtím krátce spařili v horké vodě, cherry rajčata nakrájená na poloviny a zakysanou smetanu a krátce provaříme. Do omáčky vmícháme těstoviny uvařené al dente a nasekané bylinky. Je-li omáčka příliš hustá můžeme ji zředit vodou z vaření těstovin.

Servírování

Krůtí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami v hlubším talíři. Ozdobíme hoblinkami sýru parmiggiano reggiano a snítkou listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU