Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Farfalle uvaříme v osolené vroucí vodě "al-dente" (asi 12 minut) a scedíme. Oloupané 4 stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a orestujeme v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku a na čtvrtky nakrájená cherry rajčata. Krátce orestujeme, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Po zredukování vína přidáme rajčata z plechovky a dusíme na mírném plameni asi 5 minut. Těstoviny přidáme na pánev do omáčky, promícháme, zjemníme smetanou a nakonec dochutíme nakrájenou bazalkou.
Tip: Aby se těstoviny neslepily, během vaření je několikrát promícháme. Na jedné pánvi doporučujeme připravit najednou maximálně 2 porce. Příprava bude jednodušší a těstoviny se s omáčkou lépe spojí.
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na asi 3 cm silné plátky, osolíme a opepříme. Krátce opečeme v pánvi na troše olivového oleje z obou stran dozlatova, aby zůstal šťavnatý. Hned na začátku přidáme do pánve 1 rozmáčknutý stroužek česneku a pár lístků bazalky.
Farfalle s rajčatovou omáčkou servírujeme do hlubokého talíře. Navrch poklademe 2 kousky lososa, polijeme výpekem z lososa a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.