Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jednoduché špagety s krevetami, olivami a rajčaty

 Připravte si se šéfkuchařem Romanem Paulusem jednoduché špagety s krevetovou omáčkou! Budete k tomu potřebovat jen trochu surovin a ještě méně času. Zatímco se špagety nebo vaše jiné oblíbené těstoviny (zkuste i domácí!) budou vařit, můžete se věnovat omáčce – kromě krevet při její přípravě použijete i pálivou papričku, rajčata, ale také bílé víno. Všechno pak stačí smíchat dohromady, rozlít zbylé víno do skleniček a podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g špagety Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Eridanous
  • 8 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce sekaná pálivá paprička
  • 200 g cherry rajčata
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 400 g celé vařené krevety 30/40
  • 100 g černé olivy Eridanous
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 × hrst sekaná listová petržel
  • 1 × lžíce máslo Pilos

POSTUP

Krevety oloupeme a špagety dáme vařit dle návodu do vroucí osolené vody.

Tip: Jak správně oloupat krevety zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Než se těstoviny uvaří, orestujeme na plátky nakrájený česnek v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Jakmile začne zlátnout, přidáme nakrájenou pálivou papričku a půlky cherry rajčat. Osolíme, opepříme a přidáme oloupané vařené krevety a scezené olivy. Podlijeme bílým vínem a krátce vaříme.

Hotové těstoviny rovnou z vroucí vody přendáme do pánve, dochutíme najemno nasekanou petrželí, zjemníme máslem a dobře promícháme.

Tip: Se špagetami můžete přidat i trochu vody z vaření těstovin. S omáčkou se pěkně spojí.

Servírujeme v hlubokém talíři pokapané olivovým olejem, dochucené čerstvě nadrceným pepřem a ozdobené lístky petržele.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 644 kcal, 39 g bílkovin, 76 g sacharidů, 17 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.