Jednoduché špagety s krevetami, olivami a rajčaty

play Přehrát video recept
Jednoduché špagety s krevetami, olivami a rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Připravte si se šéfkuchařem Romanem Paulusem jednoduché špagety s krevetovou omáčkou! Budete k tomu potřebovat jen trochu surovin a ještě méně času. Zatímco se špagety nebo vaše jiné oblíbené těstoviny (zkuste i domácí!) budou vařit, můžete se věnovat omáčce – kromě krevet při její přípravě použijete i pálivou papričku, rajčata, ale také bílé víno. Všechno pak stačí smíchat dohromady, rozlít zbylé víno do skleniček a podávat!

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g špagety Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Eridanous
  • 8 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce sekaná pálivá paprička
  • 200 g cherry rajčata
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 400 g celé vařené krevety 30/40
  • 100 g černé olivy Eridanous
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 × hrst sekaná listová petržel
  • 1 × lžíce máslo Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 665 kJ / 637 kcal

Bílkoviny

37,30 g

Tuky

18,60 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

81,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krevety oloupeme a špagety dáme vařit dle návodu do vroucí osolené vody.

Jak správně oloupat krevety zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Než se těstoviny uvaří, orestujeme na plátky nakrájený česnek v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Jakmile začne zlátnout, přidáme nakrájenou pálivou papričku a půlky cherry rajčat. Osolíme, opepříme a přidáme oloupané vařené krevety a scezené olivy. Podlijeme bílým vínem a krátce vaříme.

03.Hotové těstoviny rovnou z vroucí vody přendáme do pánve, dochutíme najemno nasekanou petrželí, zjemníme máslem a dobře promícháme.

Se špagetami můžete přidat i trochu vody z vaření těstovin. S omáčkou se pěkně spojí.

04.Servírujeme v hlubokém talíři pokapané olivovým olejem, dochucené čerstvě nadrceným pepřem a ozdobené lístky petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo