Krevety oloupeme a špagety dáme vařit dle návodu do vroucí osolené vody.
Tip: Jak správně oloupat krevety zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Než se těstoviny uvaří, orestujeme na plátky nakrájený česnek v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Jakmile začne zlátnout, přidáme nakrájenou pálivou papričku a půlky cherry rajčat. Osolíme, opepříme a přidáme oloupané vařené krevety a scezené olivy. Podlijeme bílým vínem a krátce vaříme.
Hotové těstoviny rovnou z vroucí vody přendáme do pánve, dochutíme najemno nasekanou petrželí, zjemníme máslem a dobře promícháme.
Tip: Se špagetami můžete přidat i trochu vody z vaření těstovin. S omáčkou se pěkně spojí.
Servírujeme v hlubokém talíři pokapané olivovým olejem, dochucené čerstvě nadrceným pepřem a ozdobené lístky petržele.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 644 kcal, 39 g bílkovin, 76 g sacharidů, 17 g tuků.