Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si se šéfkuchařem Romanem Paulusem jednoduché špagety s krevetovou omáčkou! Budete k tomu potřebovat jen trochu surovin a ještě méně času. Zatímco se špagety nebo vaše jiné oblíbené těstoviny (zkuste i domácí!) budou vařit, můžete se věnovat omáčce – kromě krevet při její přípravě použijete i pálivou papričku, rajčata, ale také bílé víno. Všechno pak stačí smíchat dohromady, rozlít zbylé víno do skleniček a podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 665 kJ / 637 kcal
Bílkoviny
37,30 g
Tuky
18,60 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
81,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krevety oloupeme a špagety dáme vařit dle návodu do vroucí osolené vody.
Jak správně oloupat krevety zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Než se těstoviny uvaří, orestujeme na plátky nakrájený česnek v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Jakmile začne zlátnout, přidáme nakrájenou pálivou papričku a půlky cherry rajčat. Osolíme, opepříme a přidáme oloupané vařené krevety a scezené olivy. Podlijeme bílým vínem a krátce vaříme.
03.Hotové těstoviny rovnou z vroucí vody přendáme do pánve, dochutíme najemno nasekanou petrželí, zjemníme máslem a dobře promícháme.
Se špagetami můžete přidat i trochu vody z vaření těstovin. S omáčkou se pěkně spojí.
04.Servírujeme v hlubokém talíři pokapané olivovým olejem, dochucené čerstvě nadrceným pepřem a ozdobené lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT