Špagety s tuňákem a bazalkovým pestem

play Přehrát video recept
Špagety s tuňákem a bazalkovým pestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jednoduché a rychlé recepty patří mezi ty nejoblíbenější. A přesně takový je i recept na snadné špagety s tuňákem a bazalkovým pestem. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to – ale pozor, je to opravdu rychlovka! Stačí uvařit těstoviny a během toho na olivovém oleji orestovat na kousky nakrájený steak z tuňáka. Nakonec zbývá přidat ještě pesto, pokrájená sušená rajčata a pokud máte chuť, tak na dokončení i trochu strouhaného parmazánu.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g špagety Combino
  • 400 g steaky z tuňáka
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 200 g pesto s bazalkou a sýrem Italiamo
  • 100 g sušená rajčata Italiamo
  • 100 g parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 1 × snítka čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 904 kJ / 930 kcal

Bílkoviny

47,90 g

Tuky

47,20 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

2,54 g

Sacharidy

78,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě a občas promícháme.

02.Steak nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, případně přidáme i chilli a krátce opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Do pánve přidáme uvařené špagety i s trochou vody a ochutíme bazalkovým pestem.

Jako obměnu se nebojte použít i jiné druhy pest.

03.Nakonec doplníme pokrájenými sušenými rajčaty a v pánvi několikrát prohodíme.

04.Servírujeme do hlubokého talíře, zasypané strouhaným parmazánem, čerstvě mletým pepřem a podáváme ozdobené lístkem bazalky.

Jak naservírovat hezký kopeček špaget? Pomozte si naběračkou! Hotové těstoviny nandejte nejprve do ní, pinzetou je zatočte a pak opatrně přetáhněte na talíř.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo