Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Špagety s tuňákem a bazalkovým pestem

Jednoduché a rychlé recepty patří mezi ty nejoblíbenější. A přesně takový je i recept na snadné špagety s tuňákem a bazalkovým pestem. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to – ale pozor, je to opravdu rychlovka! Stačí uvařit těstoviny a během toho na olivovém oleji orestovat na kousky nakrájený steak z tuňáka. Nakonec zbývá přidat ještě pesto, pokrájená sušená rajčata a pokud máte chuť, tak na dokončení i trochu strouhaného parmazánu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g špagety Combino
  • 400 g steaky z tuňáka
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 200 g pesto s bazalkou a sýrem Italiamo
  • 100 g sušená rajčata Italiamo
  • 100 g parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 1 × snítka čerstvá bazalka

POSTUP

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě a občas promícháme.

Steak nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, případně přidáme i chilli a krátce opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Do pánve přidáme uvařené špagety i s trochou vody a ochutíme bazalkovým pestem.

Tip: Jako obměnu se nebojte použít i jiné druhy pest.

Nakonec doplníme pokrájenými sušenými rajčaty a v pánvi několikrát prohodíme.

Servírujeme do hlubokého talíře, zasypané strouhaným parmazánem, čerstvě mletým pepřem a podáváme ozdobené lístkem bazalky.

Tip: Jak naservírovat hezký kopeček špaget? Pomozte si naběračkou! Hotové těstoviny nandejte nejprve do ní, pinzetou je zatočte a pak opatrně přetáhněte na talíř.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 963 kcal, 48 g bílkovin, 73 g sacharidů, 52 g tuků 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU