Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jednoduché a rychlé recepty patří mezi ty nejoblíbenější. A přesně takový je i recept na snadné špagety s tuňákem a bazalkovým pestem. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to – ale pozor, je to opravdu rychlovka! Stačí uvařit těstoviny a během toho na olivovém oleji orestovat na kousky nakrájený steak z tuňáka. Nakonec zbývá přidat ještě pesto, pokrájená sušená rajčata a pokud máte chuť, tak na dokončení i trochu strouhaného parmazánu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 904 kJ / 930 kcal
Bílkoviny
47,90 g
Tuky
47,20 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
2,54 g
Sacharidy
78,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě a občas promícháme.
02.Steak nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, případně přidáme i chilli a krátce opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Do pánve přidáme uvařené špagety i s trochou vody a ochutíme bazalkovým pestem.
Jako obměnu se nebojte použít i jiné druhy pest.
03.Nakonec doplníme pokrájenými sušenými rajčaty a v pánvi několikrát prohodíme.
04.Servírujeme do hlubokého talíře, zasypané strouhaným parmazánem, čerstvě mletým pepřem a podáváme ozdobené lístkem bazalky.
Jak naservírovat hezký kopeček špaget? Pomozte si naběračkou! Hotové těstoviny nandejte nejprve do ní, pinzetou je zatočte a pak opatrně přetáhněte na talíř.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT