Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si špagety s kuřecím masem a čerstvou bazalkou podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 502 kJ / 832 kcal
Bílkoviny
50,68 g
Tuky
15,67 g
Vláknina
6,72 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
116,38 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente (8 – 9 minut).
02.Do vyšší nádoby vložíme otrhané lístky bazalky, 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, sůl, pepř a trochu olivového oleje a rozmixujeme.
03.Kuřecí prsa nakrájíme na širší nudličky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přendáme na talíř, do pánve přilijeme trochu olivového oleje a orestujeme 4 stroužky česneku nakrájené na plátky. Do pánve vrátíme kousky kuřecího masa, podlijeme bílým vínem, necháme provařit a přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky. Do takto připraveného základu přidáme uvařené špagety a lehce podlijeme trochou vody, ve které se špagety vařily. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a vmícháme bazalkovou pastu.
04.Špagety s kuřecím masem podáváme v hlubším talíři posypané strouhaným sýrem grana padano. Dozdobíme snítkou bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT