Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Trojbarevné špagety s masovým ragú

Připravte si chutné trojbarevné špagety s masovým ragú podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 400 g mletého masa Čerstvá porce
  • 400 g trojbarevných špaget Italiamo
  • olivový olej Italiamo
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 100 g sterilovaných krájených rajčat Nostia
  • 500 ml červeného vína Bordeaux
  • 500 ml silného vývaru
  • 10 kuliček černého pepře Mikado
  • 10 kuliček nového koření Mikado
  • 5 bobkových listů Mikado
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 g čerstvých žampionů
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • sýr Grana Padano Lovilio na posypání
  • provázek
  • plátýnko
  • sítko
  • větší pánev
  • struhadlo

POSTUP

Ragú z mletého masa

V hrnci na rozpáleném olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. K důkladně orestované zelenině přidáme mleté maso a dále restujeme. Ochutíme 2 větvičkami čerstvého rozmarýnu. Přidáme krájená rajčata, promícháme a podlijeme červeným vínem. Alkohol necháme zredukovat a podlijeme vývarem. Do plátýnka zabalíme divoké koření (černý pepř, nové koření, bobkový list), lehce poklepeme tupou částí nože, aby se uvolnilo aroma, a přidáme do ragú. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka 30 až 35 minut.

Špagety

Špagety vaříme asi 12 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později na pánvi s masovým ragú.

Tip: Aby se špagety s masovým ragú lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Ve větší pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme očištěné na čtvrtky nakrájené žampiony dozlatova (pouze polovinu potřebného množství). Přidáme polovinu množství zbylého čerstvého rozmarýnu, masového ragú a nasekané čerstvé petrželky. Promícháme, přidáme polovinu špaget a ještě důkladně promícháme.

Servírování

Špagety servírujeme v hlubokém talíři posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano a pokapané olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU