Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci na rozpáleném olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. K důkladně orestované zelenině přidáme mleté maso a dále restujeme. Ochutíme 2 větvičkami čerstvého rozmarýnu. Přidáme krájená rajčata, promícháme a podlijeme červeným vínem. Alkohol necháme zredukovat a podlijeme vývarem. Do plátýnka zabalíme divoké koření (černý pepř, nové koření, bobkový list), lehce poklepeme tupou částí nože, aby se uvolnilo aroma, a přidáme do ragú. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka 30 až 35 minut.
Špagety vaříme asi 12 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později na pánvi s masovým ragú.
Tip: Aby se špagety s masovým ragú lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Ve větší pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a orestujeme očištěné na čtvrtky nakrájené žampiony dozlatova (pouze polovinu potřebného množství). Přidáme polovinu množství zbylého čerstvého rozmarýnu, masového ragú a nasekané čerstvé petrželky. Promícháme, přidáme polovinu špaget a ještě důkladně promícháme.
Špagety servírujeme v hlubokém talíři posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano a pokapané olivovým olejem.