Riccardo Lucque
Doba přípravy1 hod.

Dýňové rizoto

Rizoto s nádechem podzimu, to je risotto s dýní a italskou salsicciou. Připravte si ho podle receptu našeho specialisty na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,5 × máslová dýně
  • 2 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 100 g máslo Pilos
  • 3 × salsiccia Italiamo
  • 320 g rýže arborio Italiamo
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g strouhaný parmezán Italiamo
  • 1 × lžíce jablečný ocet

POSTUP

1. Dýni rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, dovnitř vložíme stroužky česneku a větvičku rozmarýnu, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Obě poloviny opět spojíme, zabalíme do alobalu, vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35–40 minut, až je dužina měkká.

2. Po vychladnutí odstraníme česnek a rozmarýn a vydlabeme dužinu lžící. Propasírujeme ji přes jemné síto, abychom získali hladké pyré.

3. Do hrnce vložíme polovinu másla, přilijeme trochu oleje, přidáme oloupané a na kousky nakrájené salsicce a opečeme.

4. Vsypeme rýži a krátce orestujeme. 

Tip: Rýži se salsicciou můžete podlít bílým vínem.

5. Rýži začneme vařit postupným přidáváním horké vody. Vždy přilijeme trochu vody a necháme vyvařit. Tento postup opakujeme třikrát nebo čtyřikrát. Rýži vaříme al dente.

Tip: Rýži můžete podlévat také zeleninovým vývarem.

6. Asi 6 minut před dokončením přidáme dýňové pyré a větvičku rozmarýnu, trochu osolíme a opepříme. 

7. Těsně před dokončením vmícháme parmezán a zbytek másla. 

8. Odstraníme větvičku rozmarýnu a ochutíme jablečným octem. Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu.

Tip: Chcete se dozvědět, v čem spočívá tajemství krémového rizota? Podívejte se na trik Kulinářské akademie Lidlu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 793 kcal, 23 g bílkovin, 80 g sacharidů, 42 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.