Rizoto s nádechem podzimu, to je risotto s dýní a italskou salsicciou. Připravte si ho podle receptu našeho specialisty na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Rizoto s nádechem podzimu, to je risotto s dýní a italskou salsicciou. Připravte si ho podle receptu našeho specialisty na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Dýni rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, dovnitř vložíme stroužky česneku a větvičku rozmarýnu, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Obě poloviny opět spojíme, zabalíme do alobalu, vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35–40 minut, až je dužina měkká.
2. Po vychladnutí odstraníme česnek a rozmarýn a vydlabeme dužinu lžící. Propasírujeme ji přes jemné síto, abychom získali hladké pyré.
3. Do hrnce vložíme polovinu másla, přilijeme trochu oleje, přidáme oloupané a na kousky nakrájené salsicce a opečeme.
4. Vsypeme rýži a krátce orestujeme.
Tip: Rýži se salsicciou můžete podlít bílým vínem.
5. Rýži začneme vařit postupným přidáváním horké vody. Vždy přilijeme trochu vody a necháme vyvařit. Tento postup opakujeme třikrát nebo čtyřikrát. Rýži vaříme al dente.
Tip: Rýži můžete podlévat také zeleninovým vývarem.
6. Asi 6 minut před dokončením přidáme dýňové pyré a větvičku rozmarýnu, trochu osolíme a opepříme.
7. Těsně před dokončením vmícháme parmezán a zbytek másla.
8. Odstraníme větvičku rozmarýnu a ochutíme jablečným octem. Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu.
Tip: Chcete se dozvědět, v čem spočívá tajemství krémového rizota? Podívejte se na trik Kulinářské akademie Lidlu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 793 kcal, 23 g bílkovin, 80 g sacharidů, 42 g tuků.