Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypeme rýži, zarestujeme, odlijeme vínem a necháme krátce provařit. Osolíme a přilijeme vývar. Vždy počkáme, až se vývar vstřebá do rýže a teprve poté přilijeme další vývar. Přidáme šafrán nebo sépiové barvivo a promícháme. Rýži vaříme al dente.
Očištěné a oloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, nasekané bylinky a trochu másla. Na konec vložíme do pánve spařený zelený chřest a cherry rajčata.
Jakmile bude rýže hotová, vmícháme do rizota máslo a nastrouhaný sýr. Rizoto a krevety se zeleninou podáváme v hlubším talíři.