Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Pečená vepřová plec na bílém víně se šťouchanými brambory a špenátem

Není to zrovna minutka, ale pečená vepřová plec je výbornou volbou na rodinný oběd. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém se dozvíte, jak správně vepřovou plec s kůží nařezat, okořenit a péct. Během dvou hodin, které stráví maso v troubě, si můžete v klidu připravit přílohu v podobě šťouchaných brambor s restovanou cibulkou. A na úplný závěr, až bude maso vyndané z trouby pomalu chladnout, ještě stihnete orestovat mladý špenát s česnekem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1,2 × vepřová plec s kůží Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžička kmín Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 6 × stroužek česnek
  • 200 ml bílé suché víno
  • 2 kg brambory
  • 2 × cibule
  • 5 × lžíce máslo Pilos
  • 200 g baby špenát

POSTUP

Kůži na mase nařežeme a přendáme na plech. Ochutíme solí, pepřem, kmínem, pokapeme olejem, přidáme 3 stroužky na širší plátky nakrájeného česneku a podlijeme vínem. 

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Během celé doby pečení podléváme výpekem. 

Očištěné a nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. 

Cibuli nakrájíme na tenké proužky a opečeme v pánvi s 2 lžícemi másla a olejem. Osolíme a za občasného míchání restujeme dozlatova. Přihodíme 2 lžíce másla a směs přidáme k bramborám, které spolu s cibulí rozšťoucháme. 

V pánvi s olejem orestujeme 3 natenko nakrájené stroužky česneku a opražíme dozlatova. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, doplníme 1 lžíci másla, promícháme a stáhneme z ohně.

Plec nakrájíme na menší kousky. 

Šťouchané brambory servírujeme se špenátem a pečeným masem. Na závěr polijeme výpekem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU